“Macaristan’dan Türkiye’ye Doğu’ya Açılmak” sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Macar Kültür Merkezi ve Macar Teknik ve Ulaşım Müzesi'nin iş birliği ile “Macaristan’dan Türkiye’ye Doğu’ya Açılmak” adlı sergi Karaköy İskelesi’nde açıldı. Sergi 4 Ağustos’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

“Macaristan’dan Türkiye’ye Doğu’ya Açılmak” sergisi ziyaretçilerini bekliyor
“Macaristan’dan Türkiye’ye Doğu’ya Açılmak” sergisi ziyaretçilerini bekliyor
GİRİŞ 10.07.2020 22:07 GÜNCELLEME 10.07.2020 22:07

Macar Kültür Merkezi ve Macar Teknik ve Ulaşım Müzesi'nin iş birliğiyle hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen sergide buhar gemilerinin 19. yüzyılda Tuna Nehri üzerinde seyahat etmenin anlamını nasıl derinden şekillendirdiğini göstermeyi amaçlıyor.

Sergi açılışının ardından Dr. Cihat Arınç moderatörlüğünde Macar Kültür Merkezi Müdürü Dr. Gabor Fodor ve Kültür Ateşesi Balazs Szöllössy’nün katılımıyla “Budapeşte ve İstanbul arasında Tuna güzergahında kurulan güçlü” paneli gerçekleştirildi.

Sergi açılışına koranavirüs önlemleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı katılırken, yine önlemler kapsamında sergiyi aynı anda sınırlı sayıda kişi ziyaret edebilecek.  Serginin küratörlüğünü Balazs Tinku-Szathmary üstlendi.

Sergi, Macar Kültür Merkezi önderliğinde Türkiye Avrupa Vakfı ve Kalem Derneği ile birlikte yönetilen ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen "Birlikte Çeşitlilik: Tuna Dalgalarında Kültürlerarası Diyalog" projesinin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi