Ayasofya'da namaz hazırlığı

Ayasofya Camii'ne gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya incelemelerde bulundu.Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gazetecilere yaptığı açıklamada "İmam ve müezzinler konusunda titiz davranıyoruz. Ayasofya'da 2 imam 4 müezzin olacak, 24 Temmuz'dan itibaren 5 vakit namaza açılacak" dedi.

GİRİŞ 12.07.2020 16:58 GÜNCELLEME 12.07.2020 17:40
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Ayasofya Camii'ne 15.00 sıralarında gelen Bakan Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Vali Yerlikaya, bir süre cami içerisinde incelemelerde bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş gazetecilere yaptığı açıklamada "İmam ve müezzinler konusunda titiz davranıyoruz. Ayasofya'da 2 imam 4 müezzin olacak, 24 Temmuz'dan itibaren 5 vakit namaza açılacakdedi.




 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İnşallah 24 Temmuz itibari ile Cuma namazı ile ibadet açılmış olacak Ayasofya. Biz hem imamlar konsunda hem de müezzinler konusunda titiz davranarak her yönü ile milletimizi doyuracak ezanı ile milletimizin kalplerini yumuşatacak görevliler tespit ediyoruz. Onların da atamasını önümüzdeki günlerde yapacağız. 

5 vakit namaza bu şekilde açılmış olacak 24 Temmuz Cuma namazından itibaren inşallah.

2 imam 4 müezzin olarak şu an planlıyoruz. İmamlarımız hem kıraat itibari ile hem hitabet itibari ile hem de ilmi birikimleri itibari ile milletimizin bu ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olacaklar.

İkonalar ve fresklerle ilgili din işleri kurulumuz gerekli çalışmaları yaptı inşallah namaz sırasında gerekli tedbirleri alacağız. Bugün onunda incelemelerini yaptık 24 Temmuz’dan sonra inşallah milletimiz onu da görecek.

 

 

YORUMLAR 75
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    İshak danış hoca olabilir en güzeli
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    24 temmuzda istanbul tekbirler ile inleyecek inşaAllah. Belirli saatte bütün pencereleri açıp tüm Milletçe tekbir getirelim. Türkiyenin bir İslam ve Müslüman beldesi, ülkesi olduğunu bütün dünya bilsin.
    Cevapla
  • Hasan Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk cumanin imami Recep Tayyip Erdogan olsun, gerisini siz secebilirsiniz ....
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Mahmut Ünlü bu ise yakisir. Hem eski usul biliyor hem İstanbul'u. Unutmamak lazım ki bu camiler mana ile yaşar. Yada en azından haftanın birer günü belli başlı bir vaize tahsis edilir. İlim halkaları için en başta vaiz sart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...