Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan son dakika Ayasofya açıklaması

Son dakika haberi: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma günü ibadete açılacak Ayasofya Camii'yle ilgili açıklama yaptı. Erbaş, "İlk namazda birer metre arayla 700 ila bin kişi arasında olacak" dedi. Erbaş, Ayasoyfa'nın içindeki mozaiklerle ilgili soruyu, "Diğer resimler de şu an perdeleniyor, teknolojik imkanlardan faydalanarak. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor" şeklinde yanıtladı.

GİRİŞ 22.07.2020 15:43 GÜNCELLEME 22.07.2020 17:34
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camisi'nin içinde sosyal mesafeye uyarak birer metre arayla düzenleme yapıldığını belirterek, "Şu an rakam olarak bilmiyorum ama yani 700-800-1000 kişi arası ara bölmelerle olabilir. Tabii hemen iç avlu var. İç avluda da yine namaz kılanabilecek sosyal mesafeye uygun şekilde. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah." dedi. 

Erbaş, 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulundu. 

İncelemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbaş, 24 Temmuz Cuma günü Ayasofya'nın ilk cuma namazıyla ibadete açılacağını hatırlatarak, bütün hazırların devam ettiğini söyledi. 

Erbaş, "Halısı seriliyor. İçeride hem tadilat, diğer hazırlıklar devam ediyor. Arka bahçede, avluda temizlikler, bahçe düzenlemesi ve halı olmayan yerlerde namaz kılacak insanlarımızla ilgili düzenlemeler devam ediyor. İnşallah cuma gününe her şey hazır olur." şeklinde konuştu. 

"CUMA GÜNÜ AÇILIŞI YAPACAĞIZ"

Ali Erbaş, bir gazetecinin camide kaç kişinin ibadet edebileceğini sorması üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"Tabii caminin içinde sosyal mesafeye uyarak, birer metre arayla düzenleme oluyor. Şu an rakam olarak bilmiyorum ama yani 700-800-1000 kişi arası ara bölmelerle olabilir. Tabii hemen iç avlu var. İç avluda da yine namaz kılanabilecek sosyal mesafeye uygun şekilde. Çok şükür hiçbir problem olmadan cuma günü camimizin açılışını yapacağız inşallah."

ÇİVİ ÇAKILMAYACAK

 

Erbaş, Ayasofya'nın içindeki mozaikler ve resimlerle ilgili soruya ise, "Şu anda devam ediyor. Bir kısmı tamamlandı. Diğer resimler de şu an perdeleniyor, teknolojik imkanlardan faydalanarak. Tek bir çivi çakmadan yapılan hazırlıklar bu şekilde devam ediyor" şeklinde yanıtladı. 

Ayasofya'nın tarihiyle ilgili bilinmesi gerekenler

Danıştay'ın 2 Temmuz'da gördüğü duruşmanın ardından Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına karar verilmişti. 

Artık resmi olarak cami olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen Ayasoyfa'da 86 yıl sonra cemaatle ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Camiye 2 imam ve 4 müezzin atandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    "Benden sonra gelecek Ahmet (Muhammed) isimli peygamberi müjdeliyorum" ifadelerinin olduğu söylenen BARNABAS İNCİLİ kaç çivi etkisinde acaba???
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Salla çiviyi saçmasapan resimlerin gözüne.
    Cevapla
  • HACI OSMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Çivi çakın demiyoruz. Şirk tanrılarının heykellerini kazıyın. Üstünü kapayın. 1930 öncesi dönemdeki gibi içini dizayn edin yeter
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    doguda nahcivanla azerbaycan arasinda bir koridor meydana getirerek turkiyenin turk dünyası ile baglantisini koparmislar.batida melon sapkali kifayetsiz politikacilar sayesinda ulkeye 2klm mesafeli adalari lozanda yunan a hediye etmisler.boylece ulkeyi güdük hale getirerek zaptursp altina almislar.
    Cevapla
  • Haddini bilmek 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcular haddini bilmeli Fatih'in,yavuzun ,kanuninin ve bir çok İslam aliminin sesini çıkarmadığı cami içi görüntüye saçma yorumlar yapıyorlar
    Cevapla
  • Sahte Mozaikler 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir şey yok. Mozaikler 1453 de silinmişti. Müzeye çevirme esnasında tadilat ayağına sinsice yapmaya başladılar tekrardan. Bakın, bu mozaikler 1453'den beri silinmedi palavrasını FETÖ'cü diyalogçu kesim uyduruyor. Az kafayı kullanın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...