Son Ayasofya anketinden dikkat çeken sonuç: Yüzde 17 arttı

Ayasoyfa Camii'nin yeniden ibadete açılması sevinçle karşılanırken, alınan karara destek de artıyor. Optimar'ın yaptığı son ankete katılanların yüzde 60'ı Ayasoyfa kararını doğru buluyor. Haziran ayında bu aran yüzde 42.8'ti.

Son Ayasofya anketinden dikkat çeken sonuç: Yüzde 17 arttı
Son Ayasofya anketinden dikkat çeken sonuç: Yüzde 17 arttı
GİRİŞ 21.07.2020 14:52 GÜNCELLEME 21.07.2020 14:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ayasoyfa Camii'nin 86 yıl sonra ibadete açılması tüm Türkiye'de ve İslam dünyasında sevinçle karşılandı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Optimar'ın yaptığı Ayasofya anketinden dikkat çeken verileri paylaştı.

 

 

Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Türkiye’deki gelişmelerin yansımalarını anketler üzerinden izlemeye ayrı bir özen gösteriyorum. O nedenle Dr. Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 10-14 Temmuz tarihleri arasında yaptığı anketten bazı verileri paylaşacağım.

 

 

AYASOFYA’YA DESTEK YÜKSELDİ

Optimar halka Ayasofya’yı da sormuş. Ankete katılanların yüzde 60’ı Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasını doğru buluyor. “Müze olarak devam etmeliydi” diyenlerin oranı ise yüzde 27 seviyesinde kalıyor. “Kilise olsun” diyenler ise hiç yok. Herhangi bir fikri olmayanların oranı ise yüzde 12.2’ye tekabül ediyor. Ayasofya kararını Türk halkının önemli bir bölümü destekliyor. Ayasofya’yla ilgili tartışmaların kamuoyunun oluşturulması açısından etkili olduğunu söyleyebiliriz. Haziran ayı araştırmasında cami olarak açılmasını destekleyenlerin oranı yüzde 42.8’ken, “Müze olarak kalmalı” diyenler yüzde 23 seviyesindeydi. “Fikrim yok” diyenlerin oranı ise yüzde 20.6 seviyesindeydi. Hem cami, hem müze olsun diyenler ile “Fikrim yok” diyenlerin oranı azalmış, bu süreçte Ayasofya’ya destek yükselmiş.

Selvi: Kılıçdaroğlu, Ayasofya davetini reddetti

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • Ah birak ya 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani %99 müslümandı ? Git sor şeriatı istiyonmu diye %90 yok der. Kuran in 1 ayetini kabul etmiyen dinden çikarken ve şeriat kuranda büyük bölümünü kapsıyorken nasıl müslüman olunuyor ?
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    kararin dogru oldugu anlamak icin chp ve pkk ne tepki verdi ona bakacaksin orda ses geliyor ise dogru karar demek kendi ulkemiz de cami icin izin mi alacagiz tarih de kilise ise o zaman osmanli zamanin da camileri onlar ne yapti ilk onu aciklasinlar
    Cevapla
  • Murat Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer anket doğruysa bu millet cahil yada kafayı yemiş. Bunlarla mı savaşa gidecez biz. Yazıklar olsun müze olmasını isteyen korkaklara
    Cevapla
  • altan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu topraklar Osmanlinin yadigari %1 bile kalsak Ayasofya da acilir bizim istedigimiz de olur
    Cevapla
  • Bitlis li 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yüzde 40 yorgo var CHP HDP iyi parti ve münafık Saadet partisi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı