Türkiye, 4 baltanın iadesini istiyor

Türkiye, yasa dışı yollarla İsveç’e kaçırılan Tunç Devri’nden kalma 4 baltanın iadesini istiyor.

Türkiye, 4 baltanın iadesini istiyor
Türkiye, 4 baltanın iadesini istiyor
GİRİŞ 23.07.2020 18:18 GÜNCELLEME 23.07.2020 18:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelesi devam ediyor. Türkiye, Fransız kaçakçılar tarafından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan ve İsveç’teki Ulusal Devlet Müzesi’nde sergilenen Tunç Devri’nden kalma 4 baltanın iadesini istiyor.

İsveç’te bir radyo programında konuşan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Sekreteri Hüseyin Özen, "Bu antik değerlerin yasa dışı yollarla Türkiye'den çıkarıldığını tahmin ediyoruz. Baltaların Tunç Devri’nden kalma ve Hitit Krallığına kadar uzanan bir tarihe sahip olduğuna inanılıyor. Bu antik nesnelerin Türkiye'den yurtd ışına çıkarılması yasaktır” ifadelerini kullandı.

Özen, “Biz bu konuda İsveçlileri suçlamıyoruz. Bu antik nesneleri kaçak yollarla satışa çıkartan bayiden davacıyız" dedi. Özen, son 15 yılda 4 binden fazla kültürel varlığın çeşitli ülkelerden Türkiye'ye iade edildiğini de açıkladı.

 

 

YORUMLAR 30
  • köylü 3 yıl önce Şikayet Et
    bunların sebebi ne sizce bence bunun sebebi vatandaş bunu bir şekilde elde ediyor devletin bu bildikleri bilmedikleri ne eserler gitti yurt dışında bence yasa çıkmalı vatandaş bulduğu eseri devletine teslim etmeli ve değerini maddi olarak almalıki ve dışa çıkacak her tespit edilen esere ödenen tutar hesaplanırsa
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum. vatandaş bulmuş bir ürünü türkiyede bir cezalandırılmadığı kalıyor. değerini devlet verse çok daha kolay olucak. hem de vatandaşlar bunu gelir kapısı gibi görüp bişeyler arayabilir. abd de elinde dedoktor gezen bunu videoya çeken bir sürü insan var. bizde hep kaçak göçek.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ya 1930 yıllarıda her tarafı talan eden ingiliz ve amerikan fransızların 1000 lercesi .... yok ettiler
    Cevapla
  • batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    almanyaya kaçırılan tapınaklarında iadesini istesenize...
    Cevapla
  • Türk evladi 3 yıl önce Şikayet Et
    Berlin Bergamayi geri versin.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    4 baltamı yoksa 470 ton altın mı pahalı.
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek şimdi?
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Son 15 yılda 4000 den fazla eser Türkiyeye iade edildiyse anlaşılan koalisyon dönemleri ve chp dönemlerinde heykel dikmekten ülkenin tarihi değerlerine sahip çıkmak için fırsat bulunamamışlar anlaşılan yada 2.bir ihtimal ülke yerli milli uçak, araba ve teknolojiyi geliştirmek, fabrika ve organize saniyi açmaktan ülkeyi düşünmekten bu değerlere sahip çıkamamışlar ha teknoloji nerde derseniz onu seçilenlere sorun hesabını ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz