Yunan ağlıyor! Cuma namazı kılınırken...

Ayasofya'nın ibadete açılmasını hazmedemeyen Yunanistan'ın Mora'da Patra kentinde, Cuma namazı kılındığı esnada, kiliselerde matem çanları çalacak.

Yunan ağlıyor! Cuma namazı kılınırken...
Yunan ağlıyor! Cuma namazı kılınırken...
GİRİŞ 24.07.2020 12:42 GÜNCELLEME 24.07.2020 12:44
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Ayasofya'da saatler sonra Cuma namazı kılınacak ve böylelikle 86 yıl sonra ilk kez ibadete açılmış olacak. Ayasofya'nın ibadete açılmasını hazmedemeyen Yunanistan ise ilginç bir protestoda bulunacak. Yunanistan'ın Mora'da Patra kentinin kiliselerinde matem çanları çalacak.

 

 

"AYASOFYA'NIN KURTARILMASI İÇİN DUA EDİLECEK"

Metropolit Hrisostomos tarafından yapılan yazılı açıklamada, "24 Temmuz 2020 tarihinde Cuma namazının kılınacağı saatte Patra'da Aziz Apostolu Andreu kilisesinde ayin düzenlenecek ve ayinde Ayasofya'nın kurtarılması için Meryem Ana'ya dua edilecek" ifadelerini kullanılmıştı.

 

 

"HER HRİSTİYAN DALDIĞI DERİN UYKUDAN UYANMALI"

Patra halkına çağrıda bulunan Metropolit Hrisostomos, "Helenizm olarak son yıllarda daldığımız derin uykudan uyanmanın zamanı geldi. Türklerin tahriklerini Avrupalı büyüklere, güçlülere göstermemiz lazım. Bunun için her hristiyan daldığı derin uykudan uyanmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır" diyerek halkı Ayasofya'nın cami olmasını engellemek üzere tepkisini koymaya davet ediyor.

YORUMLAR 44
  • murat birinci 3 yıl önce Şikayet Et
    sıra adalara geldi haberleri yok alıkların
    Cevapla
  • hashuskav 3 yıl önce Şikayet Et
    aman ha hiristiyanlar uyanmasın uyanırlarsa asıl doğru dinin islam olduğunu farkederler sora toplu halde islama geçerler sizde nemalanacak adam bulamazsınız, papaz ağzından yanlış çıkmış galiba?
    Cevapla
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Çan sesiyle kendinizi uyutuyorsunuz,çatlsanizda patlasanizda, bugun çooook güzeldi,papaz kilikli papaz
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlar da uyanacakmış. Desenize yakında sabah olacak Güneş doğacak Batı Trakya ve Ege adaları aydınlanacak inşallah
    Cevapla
  • Baltacı 3 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki yunanlılarda aglıyor size emzik vermek bizden akıllı olun sizin hakkınızdan altmiş yaş üstü yeter gerinizi sis düşünün gali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...