Tansu Çiller de Ayasofya'daydı!

Ayasofya Camii'nin ibadete açılışına gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller, "Ayasofya aslında bir dünya mirası. Türkiye bu konuda her zaman bir hassasiyet göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir" dedi.

GİRİŞ 24.07.2020 13:37 GÜNCELLEME 24.07.2020 14:13
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, bugün kılınacak Cuma namazının ardından 86 yıl sonra yeniden ibadete açılıyor. Ayasofya'ya gelenler arasında eski başbakanlardan Tansu Çiller de yer aldı. 

 

 

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasına ilişkin konuşan Çiller, "Gerçekten bugün tarihi bir gün, bir vuslat günü aynı zamanda. On yıllar değil, yüzyıllarca milletin adeta DNA'sına işlemiş, yakın ve uzun dönemli tarihimizin DNA'larında bulunan bir büyük özlem vardı her zaman.  Bu özleme cevap verilebilmiştir. Bu heyecan bugün bir vuslat günü olarak ortaya çıkıyor. Tabii ben bunun ne kadar güç olduğunu bilen bir geçmişten geliyorum. Bu çok büyük dirayet ve cesaret isteyen bir şeydir. Dolayısıyla bunu başaran tüm arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutlamak istiyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün emeğini geçenleri teker teker, ayrı ayrı kutlamak isterim. Bu vesileyle bugün bir şeye daha işaret etmek gereği var. Ayasofya aslında bir dünya mirası. Türkiye bu konuda her zaman bir hassasiyet göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. Bugün Ayasofya Camii'ne geliyoruz, namaz kılmaya geliyoruz. Herkes bir şey söyler ama son sözü daima milletimiz söyler. Milletimiz de ne söylerse iyi söyler, güzel söyler. Ve bugün milletlerin dediği olmuştur, vuslat günüdür. Bugün kavuşma günüdür. Dolayısıyla hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"KADINA KALKAN ELİ TUTARIM"

Bir gazetecinin sorusu üzerine, oğlu ile ilgili iddiaları sorması üzerine Tansu Çiller, "Tabii şunu söylemek lazım,  kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım.  Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaleti ile dahi düşünsem, doğru ve hakikat ile örtüşür bulmuyorum. Herkes bir şey söyler ama Allah'ın da bir hesabı vardır ve zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm, aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin" diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 42
  • adem polat 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun işin ne kadar zor olduğunu biliyor sağolasan tansu bacım senin hakkında cok iyi şeyler düşünmüyordum ama ne diyeyim helal olsun
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc razı olsun Seçim döneminde de safını belli etmiş ve REİSİN YANINDA olmuştu
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp bile gelmiştir de , chp gelmedi.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek HDP gelmiştir .HDP nin safı bellide CHP yi çözen var mı ? Zaten 97 senede anlamadıysa bu millet bir 97 yıl daha geçse gene anlamaz.Yada anlamak istemez yada işine öyle gelir.
    Cevapla
  • tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ne zaman bir sey olsa o gun bir yere gidecek olur bir gun bulur onu kutlar yeni nr degil chp gun ve bayram cok
    Cevapla
  • Dursun YILMAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Temiz siyasetçilerimizden birisi. Adam gibi başbakandı. Allah ömrünü uzun etsin.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Mert ve bu ülkenin yiğit kadinlarindan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...