Ayasofya'nın açılmasına sevinen esnaf 1453 kitap hediye etti

Ayasofya’nın Camii olarak açılmasının sevinci sürüyor. 86 yıllık esaretin ardından zincirlerin kırılmasıyla birlikte kılınan ilk Cuma Namazının ardından uzaktan yakından gelen birçok vatandaşa ikramda bulunuldu hediyeler verildi. Sultanahmet Büfesinin işletmecilerinden Kenan Yılmaz da günün anısına ayrıca 1453 kişiye kitap hediye ederek özel bir güne şahitlik eden vatandaşların mutluluğuna mutluluk kattı.

Ayasofya'nın açılmasına sevinen esnaf 1453 kitap hediye etti
Ayasofya'nın açılmasına sevinen esnaf 1453 kitap hediye etti
GİRİŞ 25.07.2020 16:50 GÜNCELLEME 25.07.2020 17:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ayasofya davasının açılmasıyla ilgili kalemleriyle mücadele veren Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Nuri Pakdil, Osman Yüksel Serdengeçti gibi şahsiyetlerin hayatlarının anlatıldığı Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı tarafından hazırlanan Ustaların İzinde kitabını özellikle seçtiklerini belirten Yılmaz şöyle konuştu:

 

 

‘Bugün bizim bayramımız. Çeyrek asırdan fazla Ayasofya’nın hemen yanında büfe işletiyorum. Her vakit Rabbimize yakararak bu mahzun mabedin kurtulmasını için dua ediyordum. Hamdolsun onu kurtarmak Cumhurbaşkanımıza nasip oldu. Çevre esnafı olarak çok sevinçliyiz. Bu sevincimizi paylaşmak için tarihi ana şahitlik eden 1453 kişiye kitap hediye ettik. Amacımız çocuklarına torunlarına miras kalacak bu özel şahitliğin hatırasını yaşatmak. Özellikle Ayasofya davasına hizmet eden isimlerin mücadelesinin anlatıldığı kitabı tercih ettik. Çünkü onların da büyük emeği var. Bir anlamda gizli kahramanlar onlar. Bu vesileyle onlara da şükran borcumuzu yerine getirmiş olduk.’

Kitapların hediye edildiği vatandaşlar da memnuniyetini dile getirerek Ayasofya’nın açıldığı tarihi bir günde anlamlı bir sürprizle karşılaşmanın kitap gibi kalıcı bir hediyeye sahip olmanın kendileri için unutulmayacak bir hatıra olacağını belirttiler.

 

 

YORUMLAR 1
  • nadirtekin 3 yıl önce Şikayet Et
    yılmaz özdile kapak olsun . bizim cenah hediye eder ataturkcüler 2500 tl ye kitap satar islamcı olmakla atatürkcü olmanın arasındaki far işte budur helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek