Mersin'den kahreden haber: 4 asker şehit oldu, 10'u ağır 26 asker yaralandı!

Mersin'in Mut ilçesinde Kıbrıs'a gidecek askerleri taşıyan otobüs Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde devrildi. Kazada 4 asker şehit olurken 2 otobüs şoförü de hayatını kaybetti. 10'u ağır 26 asker de yaralandı. Mut Karaman yolu trafiğe kapatıldı.

GİRİŞ 27.07.2020 13:51 GÜNCELLEME 16.09.2020 17:30
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Mersin'in Mut ilçesinde freni boşalan askerlerin sevk edildiği otobüs, şarampole yuvarlandı. Kazada 4 asker şehit oldu, otobüs şoförü yaşamını yitirdi, 10'u ağır 26 asker de yaralandı. 

 

Son dakika: Mersin'den kahreden haber: 5 asker şehit oldu!

 

Kaza, Karaman karayolu Yapıntı Mahallesi Zeytinlik mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Manisa-Alaşehir'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sevk edilen askerleri taşıyan otobüsün freni boşaldı. Otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu araçta bulunan 4 asker şehit oldu,2 otobüs şoförü yaşamını yitirdi, 10'u ağır 26 asker de yaralandı. Yaralı askerler hastanede tedaviye alındı. 

Son dakika: Mersin'den kahreden haber: 5 asker şehit oldu!

BAKAN AKAR VE ORG. DÜNDAR MERSİN'E GİDİYOR

Mersin'in Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüs devrilmesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e gidiyor.

Askerleri taşıyan otobüsün Mut-Karaman yolu Zeytinlik mevkisinde devrilmiş, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olmuştu.

Edinilen bilgiye göre, Bakan Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e gidiyor. 

Son dakika: Mersin'den kahreden haber: 5 asker şehit oldu, 10 ağır 26 asker yaralandı!

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Mut ilçesi Sertavul mevkiinde askeri personel taşıyan sivil otobüs henüz tespit edilemeyen bir sebeple tek taraflı trafik kazası yapmış olup; ilk belirlemelere göre 2 otobüs şoförü ile 4 askerimiz şehit olmuştur. Ağır yaralı 10 askerimiz Mut Devlet Hastanesine sevk edilmiştir Kaza mahallinde çalışmalar devam etmektedir. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." 

Son dakika: Mersin'den kahreden haber: 5 asker şehit oldu, 10 ağır 26 asker yaralandı!

YORUMLAR 129
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Askeri araçların devrilmesi yoğun haline geldi.. Böyle şey olamaz, bir soru işareti var ve olmalı bu işin içinde.. Allah TÜRK ASKERİNİ, POLİSİNİ, SAĞLIK,ARAMA KURTARMA görevdeki VS DİĞERLERİNİ KAZADAN BELADAN KORUSUN İNŞALLAH. AMİN
    Cevapla
  • enver 3 yıl önce Şikayet Et
    asker nakletmek bu kadar meşakkatli mi?
    Cevapla
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Araştırılmalı ve sonrası için önlem alınmalı.
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de yaşanan bütün olumsuz gelişmelere bir anda moda oluyor. Ardı ardına benzer olaylar yaşanmaya başlıyor. Bu sıralar da otobüs kazaları moda oldu. İnşallah bu son olur. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Seda 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ve yaralı askerlerin ismini nasıl öğrenebiliriz. Manisadan kıbrısa gidecek olan asker arkadaşıma ulaşamıyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...