Bir ilimizde daha maske zorunlu oldu

Hatay Valiliği, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Bir ilimizde daha maske zorunlu oldu
Bir ilimizde daha maske zorunlu oldu
GİRİŞ 30.07.2020 19:30 GÜNCELLEME 30.07.2020 19:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği, kent genelinde vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ikinci bir karara kadar kent genelinde yaşayan vatandaşların konutları dışında bulunacakları tüm açık ve kapalı alanlarda, ağız ve burnun kapatılacak şekilde maske takılması zorunluluğu getirildiği bildirildi. Yapılacak kontrollerde belirtilen sınırlamalara uymayanlara ise idari para cezası verilmesine karar verildiği aktarıldı.

Valilik tarafından, alınan tedbirler şöyle anlatıldı:

"Maske ve hijyen kurallarına uyularak kent genelindeki taziyeler 1 gün ile sınırlı tutulacaktır. İl girişlerinde 7 gün 24 saat kontrol noktası oluşturularak ateş ölçümü yapılacaktır. Düğünlerde yemek ikramının yapılmaması gerekmektedir. Tedbirlere uymayan düğün sahibi, organizasyon firmasına ve mekan sahibine cezai işlem uygulanacaktır. Mezarlık ziyaretlerinin toplu yapılmamasına özen gösterilerek, mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafe kuralına riayet edilip mutlaka maske takılacak ve ikramda bulunulmayacaktır. Bayram namazı kılınacak camilerin içerisinde ve bahçe/avlularda yoğunluk oluşmaması için Kaymakamlıklarca uygun görülen açık alanlarda da alınacak tedbirler çerçevesinde bayram namazı kılınabilmesine karar verilmiştir."

 

 

YORUMLAR 14
  • akif.soy 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesafe Önemli maske degil hatta takılması SAGLIKSIZ diyen çok DR.var dünyada maskenin gözeneklerınden bile içeri rahat giren gözle görülemeyen bir sey bu virüs Allahtan öldürme gücü zayıf yüzde 20 oranında
    Cevapla
  • Temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bazı vatandaşlar maske takıyom diye malesef sosyal mesafeyi hiçe sayıyor.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hatay için çok geç kalınmış bir karar ne yazık ki
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin şakası yok tüm illerde maske takma zorunluluğu getirilmeli denetimler ve cezalar uygulanmalı. Bir tarafta hastalar tedavi edilmeye çalışılıyor diğer taraftan oluk oluk hastaların gelmesi devam ediyor. Nasıl bitecek yada kontrol altına alınacak bu illet. Dışarıda herkes normal yaşam sürüyor hiç kimsenin umrunda değil.
    Cevapla
  • Haydar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayram tatili olmayacaktı hemşerim,
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şehirde yasaklandı ise devletin bir bildiği var... Vaka yükselmiş hastaneler dolmaya başlamıştır, tedbirinizi alın demektir... Tabi önce insanın kendi kendine ve çevresine saygı göstermesi lazım...???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor