Uyuşturucudan tutuklanan Mehmet Akif Ersoy ek ifade için adliyede
'Uyuşturucu’ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, adliyede ifade verdi. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği öğrenilen Ersoy'un ifade işlemi yaklaşık iki saat sürdü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, ‘uyuşturucu madde kullanmak’ ve ‘uyuşturucu madde kullanılmasına yer ve imkân sağlamak’ suçlarından eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, gözaltına alınmıştı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Mehmet Akif Ersoy, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ersoy'un yanı sıra Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Adli Tıp Kurumu'nda saç ve kan örnekleri alınan tutuklu Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu testinin 'pozitif' çıkmıştı. Test sonuçlarına göre Mehmet Akif Ersoy'un saçından alınan örneklerde 'Kokain ve metabolitleri' maddeleri bulunurken, Ersoy'un kanından alınan örneklerde ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtilmişti. Ersoy ek ifade için bugün İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Ersoy'un ifadesi yaklaşık iki saat sürdü. İfade işlemi tamamlanan Ersoy cezaevine gönderildi.

MEHMET AKİF ERSOY'DAN ETKİN PİŞMANLIK TALEBİ
Mehmet Akif Ersoy’un etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi. Ersoy'un ifade işlemlerine başlanıldığı öğrenildi. İfadesinden sonra etkin pişmanlık talebi savcılık tarafından değerlendirilecek.
NE OLMUŞTU?
- İstanbul'da yürütülen 'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından görevinden alınan Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.
- Savcılıktaki işlemlerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ersoy'un yanı sıra Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.
- Adli Tıp Kurumu'nda saç ve kan örnekleri alınan tutuklu Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu testinin 'pozitif' çıkmıştı.
- Test sonuçlarına göre Mehmet Akif Ersoy'un saçından alınan örneklerde 'Kokain ve metabolitleri' maddeleri bulunurken, Ersoy'un kanından alınan örneklerde ise herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtilmişti.
Habertürk'ten iddialara cevap!
-
Rba 1 ay önce Şikayet EtBaşka? Her türlü pisliği yap sonra pişmanlık yok öyle bir dünya? Ömür boyu yatarsın inşaallah, ismindendemi utanmadın...Beğen
-
POYRAZZ 1 ay önce Şikayet EtAsıl bunlara bunu temin eden ile ana kaynağına gitmek gerekiyo Hele o temin edicilere idam gerekiyorBeğen
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtPişmanlıktan yararlanmak teklifinde bulunmak demek .uyuşturucu kullandığını itiraf etmek demektir Hatta devamında dahada kötü işleri var da bari onlar ortaya çıkmasın diye telaşa düşmektir.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Tarkan 1 ay önce Şikayet Etadam iftiraya uğrama ihitimali çok yüksek. daha yargılanmadı bile. sacında cıkıp kanında çıkmaması uyusturucu kullanmadığı anlamı taşır. avukatlarını lav etmesi de komplo ihtimalini güçlendiriyor. etkin pişmanlıktan yararlanmak istemesi suçlu olduğunun göstergesi olmayabilir. zaten bildiklerini anlatmak istemesinden olabilir. bazen memleket menfaatine kendi menfaatlerinden vazgeçilebiliBeğen Toplam 1 beğeni
-
mert 1 ay önce Şikayet Etgörevli Jandarma ellri cebinde cok cirkin bir hata !!!Beğen
