236 suçtan aranan bilgisayar korsanı İstanbul’da yakalandı

236 ayrı suçtan 101 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan cezaevi firarisi azılı bilgisayar korsanı, İstanbul Silivri’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

236 suçtan aranan bilgisayar korsanı İstanbul’da yakalandı
236 suçtan aranan bilgisayar korsanı İstanbul’da yakalandı
GİRİŞ 31.07.2020 17:06 GÜNCELLEME 31.07.2020 17:06
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, işlediği suçlarla polis tarafından 'en çok arananlar' listesine giren bilgisayar korsanı Rıdvan A.’nın peşine düştü. Bilişim suçlarından banka ve kredi kurumlarını araç olarak kullanıp dolandırıcılığa, resmi beldede sahtecilikten başkasına ait banka ve kredi kartları bilgisini ele geçirmeye kadar pek çok alandaki uzmanlığıyla bilinen Rıdvan A.’yı İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekip, adım adım takip etti. Sürekli yer değiştiren korsanı takip eden polis, şahsın son olarak Silivri Selimpaşa Merkez Mahallesi'nde saklandığını tespit etti. Belirlenen adrese gece saat 23.30 sıralarında baskın düzenleyen siber polisi, zanlıyı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen bilgisayar korsanın yapılan sorgusunda, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması”, “başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama”, “dolandırıcılık”, “hükümlü veya tutuklunun kaçması”, “kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik”, “bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girme” suçlarının da aralarında olduğu toplam 236 farklı olaydan suç kaydı olduğu tespit edildi. Bu suçlardan 101 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bilgisayar korsanı, bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR 26
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Darlanmayı bizde kanunlar esnek oy uğruna yeni bir af çıkar serbest kalır.
    Cevapla
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    eveet karamollaoğlu yine sahneye çıktı
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    236 suç işlemiş baya profesyonel olmuş belliki, bizim polis ve sivil polislerimizi bile parmağında oynatmış, geçte olsa yakalanmış, büyük ihtimal özel birim kurulmuştur bu şahsı yakalamaları için, emniyeti,tebrik ederim, en azından başkalarının canı yanmasın
    Cevapla
  • emrah aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    ama olmadı ki savcılık ifadesinden sonra neden salınmadı aaaa bir hata var bence
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Mapushanede bakalım böyle sırıtacanmı daha..
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Derhal adli kontrol şartıyla serbest bırakın.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    ahahaha, bende onu diyecektim, sonra tonla masraf yapıp polisi peşine takın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü