Çiftlik Bank soruşturmasında çarpıcı ifade: Tosuncuk suikast hazırlığı yapmış

Yüksek kâr vaadiyle on binlerce kişiden yaklaşık 1 milyar lira çarpıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın’ın, Metamfetamin’ üretmek için şirketin 200 milyon liralık sermayesiyle Çin’den ‘Actifet’ ve ‘Cirius’ isimli kimyasal maddelerden getirttiği ortaya çıktı. Aydın'ın bu maddelerle suikast planı yaptığı belirtildi.

Çiftlik Bank soruşturmasında çarpıcı ifade: Tosuncuk suikast hazırlığı yapmış
Çiftlik Bank soruşturmasında çarpıcı ifade: Tosuncuk suikast hazırlığı yapmış
GİRİŞ 03.08.2020 21:49 GÜNCELLEME 03.08.2020 21:49
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, kurduğu 'Çiftlik Bank' adlı saadet zinciriyle 132 bin 222 kişiyi dolandırmış, topladığı 1 milyar 139 milyon lirayla yurt dışına kaçmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Çiftlik bank adı altında kurulan bu sistem aracılığıyla 132 bin 222 katılımcıdan, 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı, katılımcılara bu dönemde 687 milyon 838 bin 995 lira geri ödeme yapıldığı ortaya çıkartmıştı.

 

 

Sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyum atanıp, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara el konulmuştu. Çiftlik Bank vurgununda kuruluşun bilgisayar yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul, etkin pişmanlıktan faydalanmak için Aydın'ın tüm kirli işlerini açıkladığında ise şoke edici gerçekler ortaya çıkmıştı.

İŞTE O İFADE

 

 

Yurdakul, etkin pişmanlığında Tosuncuk'un paralarla uyuşturucu ticareti yaptığını, husumetli olduğu bir şahsı öldürmek için suikast planı hazırladığını anlattı. İşte o ifade:

"Mehmet Aydın biz yurtdışında iken uyuşturucu kullandığı zamanlarda her şey sürekli konuşup anlatıyordu.

Bursa'da ihtilaf yaşadığı Bekir K. isimli şahsa suikast girişiminde bulunmak istedi. Bunun için sağ kolu Suat Emir aracılığıyla paralar gönderdi ancak herhangi bir olay meydana gelmedi. Yine Bursa'nın İnegöl ilçesinde Necip G. isimli biri daha vardı. Bu kişi uyuşturucu imal etmek istiyordu.

Mehmet de uyuşturucu kullanırdı. Çok para kazanacağım düşüncesiyle Necip'e 200 milyondan fazla sermaye verdi. Çin'den 'Actifet' ve 'Cirius' isimli kimyasal maddelerden getirdiler. Amaçları 'Metamfetamin' üretmekti. İmalat başladıktan bir süre sonra imalathane polis tarafından basıldı Necibin kayınpederi yakalandı, Necip de yurtdışına kaçtı."

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Kırmızı bültenle aranan Tosun, halen yakalanamadı. Arjantin'e kaçtıktan sonra Türkiye'ye dönen Çiftlik Bank'ın yazılımcısı Cudi Cumhur Yurdakul ile birlikte tüm sanıklar 4 Temmuz 2019 günü görülen duruşmada tahliye edilmişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 37
  • Kaan 35 3 yıl önce Şikayet Et
    Tosun gel paran bitti ise bizde mal cok daha onlarida sayar gidersin
    Cevapla
  • simal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuk piyon elebaşını bulmak işlerine gelmiyor bunda bu işleri yapacak kapasite varmı
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    millet bu çocuğun yaptıklarına nasıl uymuş arkadaş be
    Cevapla
  • YouTube Def Aşkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam şebeke çıktı ya. Dalton kardeşlere benziyor halbuki.
    Cevapla
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Abi acilen film yapılmalı,tarih kitaplarına girmeli Sülün Ahmete iade-i itibar yapılmalı.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanın oğlu Ahmete iadei itibar verildi.
    Cevapla
  • Temür 3 yıl önce Şikayet Et
    Sülün Ahmet deyil Sülün Osman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem