Koronavirüste sonbahar kuralları!

Yaz aylarındaki rehavet ve bayram tatili nedeniyle yeniden artan vakaların önüne geçmek için yeni kuralların gelmesi bekleniyor. Buna göre nisanda alınan bir dizi önlemin benzerleri, eylülden itibaren yine uygulanabilir.

Koronavirüste sonbahar kuralları!
Koronavirüste sonbahar kuralları!
GİRİŞ 11.08.2020 07:49 GÜNCELLEME 11.08.2020 07:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Koronavirüs vaka sayılarının binin üzerine çıkmasıyla salgınla mücadele çalışmaları, yeni planlamalarla devam ediyor. Çalışmalar öncelikle Sağlık ve İçişleri Bakanlıkları üzerinden sürdürülürken, Cumhurbaşkanlığı da sürece koordinasyon açısından dahil oluyor.

PANDEMİ HASTANELERİ

Buna göre ilgili bakanlıklar, geçen nisan ayında aldığı bir dizi önlemin benzerlerini, eylülün ikinci yarısından itibaren uygulamaya koyacak. Sağlık Bakanlığı, yeni strateji belirleyecek. Ankara’daki planlamanın benzeri, ülke geneline yayılacak. Yoğun bakımların ayrılması, koronavirüs hastanelerinin listesinin yayınlanması, personel görevlendirmesi planlamaları duyurulacak. İçişleri Bakanlığı’nın denetimleri de artarak devam edecek. Sahil bölgelerindeki tesislerde, lokantalar ve AVM’lerde denetimler sıklaştırılacak.

DAHA SIKI ÖNLEMLER

Yetkililer, ”Kamusal presin arttığına şahit olacağız. Eylül 15’e kadar kontrollerle vatandaşın duyarlılığı arttırılmaya çalışacak. Ancak 15 Eylül’den sonra yeni kurallar gündeme gelebilir. Çünkü, herkes, işine ve okuluna dönmüş olacağı için, uyarıları daha ciddiye alacak. Toplum psikolojik açıdan o zaman hazır olacak” diyor.

Hürriyet

YORUMLAR 11
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Fethiye semt pazarında ürün satan kimsede maske yok zabıtaya söylüyorum polisi ara diyor.oturmus 6 kişi klima altına çay içiyor.yazik bu devlete yazık bu millete
    Cevapla
  • Saruhanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük bir beyaz eşya fabrikasındayım fabrikada tam 1000kisi pozitif ,ölenler var
    Cevapla
  • 25DADAŞ25 3 yıl önce Şikayet Et
    sen neden ölmedin palavracı
    Cevapla
  • 26 parçalayıcı 26 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet önlem almayan iş yerlerine ceza kesse olay biter kameraya çekip iş yeri sahibi ile hiç tartışmadan görüntü üzere cezayı yazıp geçecek,
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda ben çocuğumu asla göndermem
    Cevapla
  • Sevcan İnegöl 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur..Tatilciler ülkelerine bir gitsin.Antalya,Muğla nın turizm yatırımcılarının gazını bir alalım.Düğünler,asker uğurlamalar,yaz tatilleri,tarla tapan işleri bir bitsin.Bizbize kalınca yeni kurallar başlasın.Gene üç beş saftorikler uysun lurallara.Diğerleri fink atsın. Ama bu Dünya da hayat kurallara,kanunlara uymaya çalışan,hak hukuk gözeteceğim diye uğraşan insanlar için cehennem gibi.Onu gördük bir daha ve çok yorulduk.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kuralsızlar dünyanın sonuna kadar hep olacak; döverek, ceza yazarak da bitmiyor malesef... idare hakkı bilen insan idare... biz idare etmesek sonucu konuşmaya gerek varmı... atsınlar fingini haksız hukuksuz haramzadeler...
    Cevapla
  • Murat Arslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ailemizle evde güzel vakit geçirelim. Hak üzerine olan doğru olan eninde sonunda kazanır. Sabırlı olalım
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarla – tarım işini yapanları eleştirmişsiniz de tarım yapılmasa ne yiyip ne içeceğimizi hiç düşünmemişsiniz. Pek de turist gelmediği halde turizmi eleştiriyorsunuz da turist gelmeyince, gelmeyen döviz nedeniyle döviz yükselince yaygara yapmayacağınızdan emin misiniz? Kurallara uyuyorsanız hastalık kapma riskinizi azaltıyorsunuz demektir. Kurallara uyuyorum kul hakkına girmiyorum diyorsanız kendi ahiretinizi kurtarıyorsunuz. Yani kurallara önce kendiniz sonra toplum için uyuyorsunuz, bundan şikâyet etmenize gerek yok.
    Cevapla
  • erdi 3 yıl önce Şikayet Et
    herhangi bir suça bulaşmamış normal vatandaşlar hariç herkes bu ülkede çook rahat yaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!