Eren Bülbül'le ilgili duygu yüklü yazı: Eren'in yırtık lastiği, yamalı gençliği

Eren Bülbül, şehadetinin 3. yılında anılıyor. Haber7 yazarı Esra Elönü, Eren'le ilgili duygu yüklü bir yazı kaleme aldı.

Eren Bülbül'le ilgili duygu yüklü yazı: Eren'in yırtık lastiği, yamalı gençliği
Eren Bülbül'le ilgili duygu yüklü yazı: Eren'in yırtık lastiği, yamalı gençliği
GİRİŞ 11.08.2020 11:59 GÜNCELLEME 11.08.2020 11:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Eren Bülbül, şehadetinin 3. yılında anılıyor. Haber7 yazarı Esra Elönü, Eren'le ilgili duygu yüklü bir yazı kaleme aldı.

Dünya’ya olan hevesi Yaylada Rüzgar. Şehadeti vatanı kadar çok seven Eren. Şehadetinin 3. Yılı. Yine Annen mezar taşını perçemlerini geriye tarar gibi siliyor Eren. Sanki dizlerine yatmışsın da sana çileni anlatıyor gibi.

Ey şehadetin 15 yaşı.. Ey Ağustos sıcağının Kevser serinliği, Ey, zalime yedirmediği toprağın mazlumu. Ey, evinin güneş gören penceresi.

O nasıl dik baştır , her kurşunu secdesiyle tutan o nasıl bir kıyamdır. O nasıl yürüyüştür, itlerin planlarının üstüne basa basa nasıl hakka yürüyüştür?

Seni Annenden dinliyoruz Eren. Çileni katlayıp yıkayan ama ertesi gün yine yunmuş bir çileyi üzerine nasıl giyindiğini anlatıyor. 20 lira için sırtında taşıdığın Karadenizi anlatıyor. Altı yırtık lastiklerini ancak toprağın yamadığı günleri anlatıyor.

Yazmasıyla gözlerinden akan seni siliyor sanki. Senli bakan gözlerden senden başka ne akar ki. “ En büyük hayalin ezan okumakmış”. Onu söylüyor annen. Bilmiyorsun belki ama artık bu topraklarda ezan senin sesinle okunuyor. Garipliğinin sesiyle, çilenin sesiyle, bu vatana olan imanının sesiyle, annene taşıdığın ekmeğin sesiyle.

Dallar yeşillenmiş, çaylar toplanmış .. Göğe baksan senin aktığın yerlerden oluk oluk akıyor şehadet. İyi ki varsın Eren diye haykırıyor senin yiğitliğinin akranı bütün yiğitler.

Sen cennet vatanı feda etmediğin içi cennetindesin. Bilali Habeşinin ilk ezanına benzesin yüzün. Sen oradan oku , bu topraklar inlesin. Alnındaki secde izi , dalında çiçek gibi taze. Rabbim şehadetini kabul eylesin. Annenin kalbine kevser serinliği olasın Eren .

Cennetin doğusu batısı yok Eren şehadet deryasında.. Öyle durduk göğe yağan şehitleri izliyoruz. Anladım ki bir yerde kanla havlayan, imana hançer uzatan ,kalbi bedduanın tırnak iziyle dolu, sadece omurgasız et oluğu hainler, alçaklar varsa ve bu alçaklarla sadece imanıyla savaşan, cephanesi anne duası yiğitler varsa, Allah o yiğitlere, Erenlere ,Yasinlere, Fıratlara .. cennetiyle sesleniyordur. Bunların derdi sadece iman, bunların hedefi göğe açılmış ellerden evlatlar çalmak, bunların derdi Eren’in  daldığı deryayı vurmak.

Akdenizde daldığımız Deryada, Yunanı tutan Oruçda , o gemide sen de varsın Eren. Sen zafer ezanlarını oku Cenneti Mualladan.

Biz seni duyuyoruz Eren.

Fatihamız ki hep senin gül yüzüne dökülen..

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Aglama ayse anam aglama, eren can kuzum, seni vuran eller kirilsin, minik sehidim,mekanin cennet ,ruhun sad olsun,
    Cevapla
  • Vatan Sever 19 3 yıl önce Şikayet Et
    Annesinin Şu sözü beni çok etkiledi ! "Ben EREN'in en çok garip öldüğüne ağlıyorum" Allah mekanını cennet eylesin.
    Cevapla
  • a.d. 3 yıl önce Şikayet Et
    Beni ağlattın.Allah (C.C.) seni güldürsün inşallah Esra hanım....
    Cevapla
  • almanyadan 3 yıl önce Şikayet Et
    yavrum sen cennetliksin zaten.Allah ailene sabir versin
    Cevapla
  • Halil KAHYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimin tükenmez rahmeti üzerine olsun. Gençliğinin baharında hayattan koparanları Rabbım kahretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak