Türk SİHA'ları hiç beklemedikleri anda yok etti

TSK, Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelede SİHA'lar çok etkin. İstihbarat destekli operasyonlar sonucu terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey komuta kademesine ağır darbe vurulurken, örgüt karadan hareket edemez duruma geldi. Son dört gün içinde örgütün bölgede seyir halindeki üç aracı vuruldu. Bu çerçevede 11 Ağustos’ta SİHA'larla gerçekleştirilen operasyonda "kırmızı kategoriden" bir isim daha etkisizleştirildi.

Türk SİHA'ları hiç beklemedikleri anda yok etti
Türk SİHA'ları hiç beklemedikleri anda yok etti
GİRİŞ 15.08.2020 07:45 GÜNCELLEME 15.08.2020 07:45
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TSK'nın Irak'ın kuzeyinde başlattığı "Pençe-Kaplan" Harekatı sürerken, örgütün karayolu bağlantısını kesmeye yönelik İHA ve SİHA'lı önlemler etkisini gösteriyor. 17 Haziran'da Haftanin'e yönelik başlatılan harekat kapsamında bölgede SİHA hareketliliği yoğunlaşırken, nokta atışlarda tam isabet sağlanıyor. Son dört gün içinde, SİHA'ların kullanıldığı operasyonlarla PKK'nın bölgede hareket halindeki üç aracı imha edildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu operasyonlar sonucu biri sözde üst düzey, yedi terörist öldürüldü.

Irak'ın kuzeyinde 11 Ağustos'ta Sidekan bölgesinde gerçekleştirilen SİHA operasyonunun ardından sosyal medyaya ilk etapta öldürülen ismin PKK'nın iki numaralı ismi Cemil Bayık olduğu iddiası yansıdı. Ancak yapılan inceleme sonucu etkisizleştirilen teröristin "kırmızı kategoride" aranan, örgütün sözde Hakurk Eyalet Komutanlığı sorumlularından "Agit Garzan" kod adlı Murat Kalko olduğu tespit edildi. 1975 Kars Kağızman doğumlu Kalko'nun 1993'te örgüte katıldığı ve pek çok silahlı saldırı ile öldürme olayının faili olduğu belirtildi.

SİHA'lardan nokta operasyon! Öldürülenlerin kimlikleri belli oldu

4 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Önceki gün de Irak'ın kuzeyinde Dohuk kenti Zavita ilçesi ile Reşanke köyü arasındaki yolda içinde PKK'lıların bulunduğu belirtilen araç SİHA'lar ile vuruldu. Etkisiz hale getirilen araçtaki dört PKK'lının kimliğinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

SİHA'ların başrolde olduğu üçüncü operasyon ise dün Duhok'un Amediye ilçesine yönelik gerçekleştirildi. Amediye'nin Erdena köyünde karayolunda seyir halinde bulunan örgüte ait olduğu bildirilen araç hedef alınırken, bölgedeki görgü tanıkları, araçta bulunan üç kişiden ikisinin öldüğünü, birinin ise yaralı kurtulduğunu aktardı.

KAYNAK: MİLLİYET GAZETESİ
YORUMLAR 25
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine söylüyorum yine söylüyorum.. pkk..pyd denen illeti birbirinden ayrı gibi gözüken temelde aynı ideoloji ve fikirde olan devletler besledi büyüttü. Abd israil iran suriye ırak rusya ve körfez ülkeleri bea mısır suudiler. Onun için terör bu kadar beslendi büyüdü ve 40 senedir devam etti.
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin bereket versin.
    Cevapla
  • Sonsuz hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Sezgin bak siha....Pardon ya bunlar en yakın yerlsim birimine 250 km olan ,2700 rakımlı tepede , bir sürü mühimmat ile masumca piknik yapan , masum köylüler di değil mi. Aslan parçaları masum köylüler miş bunlar biraz daha dikkat. Unutmayız unutturmayacağız bu yorumlarını sezginnnnnn.
    Cevapla
  • Tvnxnz 3 yıl önce Şikayet Et
    İcerdwki hdp bozuntulari bitirilmeden bu iş bitmez
    Cevapla
  • gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    sıra içteki hain hdpkk lılara gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...