Türkiye Düşünce Platformu, İsrail-BAE anlaşmasını kınadı

Türkiye Düşünce Platformu, İsrail ile BAE arasında yapılan anlaşmayı kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Bu anlaşmayı imzalayarak safını belli eden BAE'yi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Filistin davasına ve halkına hep sahip çıkan ve destekleyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı ve Türkiye'yi bu ihanet anlaşmasına karşı aldıkları onurlu tavırdan dolayı tebrik ediyor ve yanında olduğumuzu bildiriyoruz" denildi.

Türkiye Düşünce Platformu, İsrail-BAE anlaşmasını kınadı
Türkiye Düşünce Platformu, İsrail-BAE anlaşmasını kınadı
GİRİŞ 15.08.2020 11:05 GÜNCELLEME 15.08.2020 11:07

İsrail ile BAE arasında yapılan anlaşmayı esefle kınayan Türkiye Düşünce Platformu, bugün basına yaptığı yazılı açıklamada şunları vurguladı:

 

"Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin davasına ihanet ederek İsrail'in siyonist işgal rejiminin yaptığı zulmü destekler nitelikte bir dostluk anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile BAE, Birleşmiş Milletlerin Filistini işgal konusundaki kararlarını tanımayan İsrail'e bir bakıma meşruiyet kazandırarak Mescidi Aksanın işgaline payanda olmuş ve Arap Birliğinin kuruluş felsefesi olan Filistin davasına da aykırı hareket ederek Arap Birliği ve İslam ülkelerini karşısına almıştır.

Bu anlaşma aynı zamanda İsrail'in 1948 yılından itibaren sistematik olarak gerçekleştirdiği işgalin BAE tarafından onaylanması anlamına gelmektedir. Böylelikle, Kudüs İsrail'in başkenti olarak ilan edilirken, her geçen gün Filistin toprakları  yahudileștiriliyorken, Gazze kuşatma altındayken bu anlaşmayı imzalayan BAE, işgalin ve zulmün ortağı ve destekçisi olmuştur.

 

Bu anlaşmayı imzalayarak safını belli eden BAE rejimini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Filistin davasına ve halkına hep sahip çıkan ve destekleyen sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye Cumhuriyetini bu ihanet anlaşmasına karşı aldıkları onurlu tavırdan dolayı tebrik ediyor ve yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Türkiye Düşünce Platformu olarak İslam ümmetini ve tüm dünya halklarını siyonist işgal rejiminin zulüm ve katliamlarına karşı saf almaya ve uluslararası kuruluşları Filistin davasına ilişkin alınmış, Filistin halkına haklarını destekleyen uluslararası kararların yerine getirilmesi için yaptırım uygulamaya davet ediyoruz."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak