Netanyahu'dan sözde anlaşmaya destek veren 3 ülkeye özel teşekkür

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BAE ile varılan normalleşme anlaşmasına verdikleri destekten dolayı Mısır, Umman ve Bahreyn’e teşekkür etti. Sözde anlaşma sonrası Filistin BAE'ndeki büyükelçisini çekmiş, Türkiye, anlaşmanın 'yok hükmünde' olduğunu açıklamıştı.

Netanyahu'dan sözde anlaşmaya destek veren 3 ülkeye özel teşekkür
Netanyahu'dan sözde anlaşmaya destek veren 3 ülkeye özel teşekkür
GİRİŞ 14.08.2020 21:30 GÜNCELLEME 14.08.2020 21:35
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yapılan yazılı açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye ve Umman ile Bahreyn hükümetlerine BAE ile İsrail arasında yapılan normalleşme anlaşmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" diyen Netanyahu, sözkonusu anlaşmanın 'barış çemberini genişleteceğini ve tüm bölgeye fayda sağlayacağını' ileri sürdü.

İsrail Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail’in Washington Büyükelçisi Ron Dermer ile BAE’nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin sözkonusu anlaşmaya varılması konusunda önemli rol oynadıkları belirtildi. Açıklamada, Netanyahu’nun Dermer ile Uteybe’ye özellikle teşekkür ettiği vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump dün, İsrail ile BAE'nin 'ilişkilerini tamamen normalleştirmek' için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Bugün büyük atılım. İki muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu da sosyal medya hesabından Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, “Bu tarihi bir gün” değerlendirmesi yapmıştı.

YORUMLAR 28
  • har 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın korktuğu varlık
    Cevapla
  • Gültekin 3 yıl önce Şikayet Et
    hepinizin soyunu kurutacaz İNŞALLAH
    Cevapla
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc.ıslah etsin basireti fraseti tükenmiş kalpleri kanarmış gözleri körelmiş iblisin çırağı siyonistle anlaşma ve tarihi gün öylemi eskiden bize layikilk le ve heykelinen taşa selam verdiğimizi israille stratejik anlaşmalar yaptığımızı avrupaya girmek için yalakalandığımızı Bob projesine destek verdiğimizi faizli sistemle çalıştığımızı eleştriyorlardı şimdi noldu abd.yat diyor yatıyor İsrail amuda kalk diyor kafa yerde ayak havada yani bize dedikleri doğru olsa bile kendi yaptıklarının yenilir yutulur yeri varmı yok Allah ümmeti muhammede muhammedi olmayı tevhid de birleşmeyi kurani ahlâk dürüst çe olduğumuz gibi görünmeyi göründüğümüz gibi olmayı nasip etsin amin
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsı fıravunun soyundan gelme assagılık herıfler dunya kufur nalet okuyorlar bunlara ınsanlıktan bı haber.
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Teker teker teslim alıyorlar. Bütün diktatörler Yahudi dostu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık