MEB TYP sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara farklı kadrolarda personel alımı için başvurular tamamlandı. Başvurularını İŞKUR üzerinden yapan adaylar TYP sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki MEB TYP sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB TYP sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB TYP sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 21.08.2020 09:26 GÜNCELLEME 21.08.2020 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İŞKUR’un Toplum yararına programı TYP üzerinden MEB bakım onarım ve temizlik, MEB Güvenlik, Çevre temizliği, MEB çevre düzenlemesi alanlarında istihdam edilmek üzere başvurular kabul edildi. Türkiye genelinde 28 ilde MEB'e bağlı okullarda toplam 20 bin personel alımı yapılacak. Peki İŞKUR kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

İŞKUR TYP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan TYP başvuruları ile alınan personeller 2021 Mayıs ayına kadar çalışabilecekler. Başvuruları kazanan adaylar bazı ilanlar için noter kurası ile, bazı iller için ise liste yöntemi ile belirlenecek. İllere göre değişkenlik göstermekle birlikte 24 Ağustos tarihinde de göreve başlayacaklardı fakat Bakan Selçuk 'un okulların açılış tarihi ile ilgili açıklaması sonrası İŞKUR harekete geçti ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullara yapılan personel alımını durdurdu. İlanlar yayından kaldırıldı ve şu açıklamaya yer verildi;

 

KURA SONUÇLARI HANGİ İLLERDE AÇIKLANACAK?

Çanakkale, Aydın ve Düzce,  Erzurum, Burdur, Afyonkarahisar, Osmaniye, Hakkari, Çorum, Ardahan, Amasya, Kars, Kahramanmaraş, Çankırı, Edirne, Sakarya, Muğla, Sinop, Trabzon, Antalya, Malatya, Kilis, Mersin, Batman, Manisa, Tunceli, Artvin, Bursa.

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül günü başlayacağını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Hasan Günver 3 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan anne babalar olarak okulların artık acilen açılmasını istiyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!