İstanbul'un göbeğinde pes dedirten görüntüler!

Taksim'de 10 yaşından küçük çocukların ‘Martı' kullanması tepki çekti. Çocukların, telefondan kiralanan ve yaş sınırı olan Martı'ya nasıl ulaştığı merak konusu oldu. Bu olay, Martı'da bir çocuğun öldüğü kazayı hatırlattı.

GİRİŞ 19.08.2020 12:14 GÜNCELLEME 19.08.2020 13:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstanbul’da her geçen gün kullanımı artan elektrikli scooterlara yönelik düzenleme tartışılırken, Taksim’de ilginç bir görüntü kameralara yansıdı. Taksim’de dün sabah saatlerinde 10 yaşından küçük iki çocuk, elektrikli scooter olarak trafikte kullanılan ‘Martı’ya bindi. Akıllı telefona yüklenen uygulama üzerinden kredi kartıyla kiralanan Martı’larda yaş sınırı olmasına rağmen çocukların eline nasıl geçtiği merak uyandırdı. Çevredeki vatandaşların elinden alınan Martı, Taksim’de bir direğe bağlandı.

 

 

KURALLARA UYAN YOK

 

 

Bazı Martı sürücüleri trafikte hem kendi hem de diğer sürücü ve yolcuların canını tehlikeye atıyor. Martı’nın üzerindeki notta ‘Martı tek kişiliktir, 18 yaşından büyükler kullanabilir, toplu taşımaya binmeyin, kullanırken trafik kurallarına uyun’ ifadeleri yer alıyor. Ancak trafikte çoğu zaman ters yönde seyir halinde olan Martı sürücülerini görmek mümkün. Martı sürücülerinde ekipman yani kask da bulunması zorunlu. Ama hemen hemen hiçbir sürücünün kask takmaması dikkat çekiyor.

BİR KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

Taksim’deki çocukların görüntüsü, 26 Şubat 2020 tarihinde Beşiktaş’ta Martı kullanan Okan Yıldız’ın (17) otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazayı hatırlattı.

YORUMLAR 7
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler martıya karşı ama ben değilim
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    marti.tech firma sitesi resmi bilgiler belli değil ilginç bu firmanın sahibi belli değil. ilginç değil mi anonim bir firmanın para kazanmasını nasıl da sağlıyoruz... Türkiyede faaliyet gösteren her firmanın bilgilerine ulaşalım diyoruz ulaşabilecek bilgi yok muhtemelen ıdı bıdı şeklinde bir resmi adı vardır o da varsa... neyse bu kadar parayı sokağı atan olduktan sonra kazananı çok olur.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Adı belli , sahibi türk
    Cevapla
  • Deli Dumrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de olan bir firmanın iletişim bilgilerine ulaşamadık diyorsunuz. Çok mu şaşırdınız? Peki Osman Gazi köprüsünün firma bilgilerine ulaşabiliyor musun?Biz alıştık sen de alışırsın.
    Cevapla
  • Meraklı 3 yıl önce Şikayet Et
    Merakını giderelim. Gayet resmi. Sahibi Yemeksepeti.
    Cevapla
  • Reklam 3 yıl önce Şikayet Et
    Reklamın iyisi kötüsü olmazmış
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz birşey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!