YKS tercih ve yerleştirme sonuçları: ÖSYM Üniversite 2020 kayıt takvimi belli oldu!

YKS üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 25-26 Haziran’da gerçekleşen sınava katılan adaylar tercihlerini 4-16 Ağustos tarihleri arasında yapmıştı. Gözler YKS tercih sonuçları açıklayacak ÖSYM’ye çevrildi. Yayımlanan YKS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre üniversite kayıtları 29 Ağustos tarihinde başlayacak...

YKS tercih ve yerleştirme sonuçları: ÖSYM Üniversite  2020 kayıt takvimi belli oldu!
YKS tercih ve yerleştirme sonuçları: ÖSYM Üniversite 2020 kayıt takvimi belli oldu!
GİRİŞ 20.08.2020 16:36 GÜNCELLEME 20.08.2020 16:36

Lise eğitimlerinin ardından üniversite okumak isteyen 2.4 milyon aday Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) ter döktü. AYT, TYT ve YDT olmak üzere 3 ayrı oturum şeklinde 25-26 Haziran’da düzenlenen sınav sonuçları 27 Temmuz’da öğrencilerin erişimine açıldı. Sınavdan aldıkları puanlara göre 4-16 Ağustos tarihlerinde üniversite ve bölüm tercihi yapan adaylar YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekleyişe geçti. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS veya mobil uygulama üzerinden görüntüleyebilecek. Peki üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite kayıt takvimi olarak 29 Ağustos’u işaret etti. Sonuçların açıklanmasının ardından üniversite kayıtları alınacak. İşte 2020 YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih….

 

ÜNİVERSİTE TERCİH (YERLEŞTİRME)  SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM, üniversite tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Üniversite elektronik kayıtlarının 29 Ağustos’ta başlayacağı göz önünde bulundurulursa tercih sonuçlarının Ağustos ayının son haftası içerisinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişme olduğunda detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

 

ÜNİVERSİTE KAYIT VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2020!

Önlisans ve lisans programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler diledikleri takdirde elektronik olarak 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde kayıtlarını tamamlayacak.

2020 YKS EK TERCİH TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Herhangi bir eğitim programına yerleşemeyen öğrenciler için ÖSYM Ek tercih hakkı tanıyor. YKS 2020 ek tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra belli oluyor. Geçtiğimiz yıl tercih sonuçları 6 Ağustos’ta tercihler ise 5-11 Eylül tarihleri arasında alınmıştı.

ÜNİVERSİTELER 1 EKİM TARİHİNDE AÇILACAK!

“Yükseköğretim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamasını istediklerini belirtti. Açıklamasının devamında kendilerine emanet edilen öğrenciler başta olmak üzere akademik personel ve idare personelin sağlığı olduğunu vurgulayan Saraç “ Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek.” dedi.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak