Türkiye'den AB'ye sert eleştiri: İki ülkenin esiri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliğinin (AB), Doğu Akdeniz'de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olması gerektiğini belirterek, Birliğin itidal çağrılarını, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yapması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'den AB'ye sert eleştiri: İki ülkenin esiri
Türkiye'den AB'ye sert eleştiri: İki ülkenin esiri
GİRİŞ 20.08.2020 22:58 GÜNCELLEME 20.08.2020 23:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Konseyinin dünkü video konferansı sonunda yapılan açıklama hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

 

 

''AB, İKİ ÜYE ÜLKENİN ESİRİ''

Söz konusu açıklamanın, konseyin, "iki üye ülkesinin yönlendirmesi ve şantajlarının esiri" olduğunu bir kez daha teyit ettiğini vurgulayan Aksoy, şu ifadeleri kullandı:

 

 

"AB, Doğu Akdeniz'de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır. Daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığı üzere, itidal çağrılarının, diyalog ve iş birliğinden yana olan ülkemize değil, AB üyelik dayanışmasını istismar eden, AB'nin çıkarlarına da zarar veren, gerginliği tırmandıran asıl taraflar olan Yunanistan ve GKRY'ye yapılması gerekir."

Aksoy, sorunların kalıcı çözümü için, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk çerçevesinde müzakere edilmesi gerektiğini baştan beri vurgulayan Türkiye'nin, haklarından vazgeçmeden kendisine doğru atılan olumlu adımlara karşılık vermeyi sürdüreceğinin altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu AB nin oylama sisteminden kaynaklanıyor Yunan ve Rum ikilisi bunu çok iyi kendi çıkarlarına kullanıyor diğer AB ülkelerinin işine gelmese dahi fark etmez diyerek yinede istediklerinin yapılması için kafa ütülüyorlar çoğunluk değil bütünlük sistemi var bütün ülkeler evet diyecek öyle kabul edilecek ama 28 ülkeden 19 ülkenin çıkarına olsa dahi önemli değil konu 9 ülke hayır dediyse olmuyor illada 28 ülke evet diyecek böyle olunca kim kaybediyor
    Cevapla
  • REŞAT SEV 3 yıl önce Şikayet Et
    hep çocuklar gibi ağlarlar bu iki ülke yeterin artık kendi işinizi görmeyi öğrenin
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 3 yıl önce Şikayet Et
    AB çok saf, Yunanistan ve Rumlar AB'ye Büyük yük.
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    AB çok saf değil, sırf Türkiye'yi batıdan güneyden çevreleyip tampon olarak kullanmak için Yunanistan'ı besliyorlar, zeten osmanlı parçalandığında yunan diye bir milliyet yok ingilizlerin oyuns sayesinde öyle bir devlet kurduruyorlar.
    Cevapla
  • trko 3 yıl önce Şikayet Et
    Boşvevrin bunları araştırmaya devam edin. Bu arada kendimiz sondaj yapabilecek bilgiye tecrübeye erişelim. Yabancı şirketler girmezse işe kendi göbeğimzii kendimiz keseriz. karadenizde de total veya alman firması sokmayın projeye. Avuçlarını yalasınlar.
    Cevapla
  • Ersin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gkry devlet değildir
    Cevapla
  • Ali Kemal Ün 3 yıl önce Şikayet Et
    İki üye devlet demiyor . Resmi açıklamada iki üye ülke ifadesi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini