Reuters duyurdu: Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağım" dediği müjdeyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Karadeniz'de bulunan Tuna 1 kuyusunda 800 milyar metreküp doğalgaz bulgusuna ulaşıldığı iddia edildi. Türkiye'nin 20 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte açıklaması yapıldı.

Reuters duyurdu: Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu
Reuters duyurdu: Türkiye Karadeniz'de doğalgaz buldu
GİRİŞ 20.08.2020 23:42 GÜNCELLEME 20.08.2020 23:47
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü vereceği 'müjde' kamuoyu ve tüm Türkiye tarafından merakla beklenirken ortaya yeni bir iddia atıldı.

Reuters'ın iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Karadeniz'de bulunan Tuna 1 kuyusunda doğal gaz bulgusuna ulaşıldı. "Beklenen rezerv 800 milyar metreküp, bu rezerv Türkiye'nin 20 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak büyüklükte" diyen yetkili, üretime başlamanın 7 ila 10 yıl arasında olabileceğini, yatırım maliyetinin de 2-3 milyar dolar arasında olacağını belirtti.

Çarşamba günü Bloomberg'e konuşan Türk kaynaklar da Karadeniz'de bulunan bir doğal gaz rezervinden bahsetmiş, Erdoğan'ın açıklayacağı 'müjde'nin bu olacağını belirtmişlerdi.

FATİH, BİR AYDIR BATI KARADENİZ'DE ARAMA ÇALIŞMASI YAPIYORDU

Karadeniz'de görevde olan Fatih sondaj gemisi, temmuz ayının sonundan bu yana Batı Karadeniz'de Türkiye kıyılarının yaklaşık 100 deniz mili kuzeyindeki Tuna-1 olarak bilinen arama bölgesinde faaliyet gösteriyor.

Reuters'a konuşan kaynaklar, "Tuna 1 kuyusunda doğal gaz bulgusu var" derken, "Beklenen rezerv 800 milyar metreküp, bu rezerv Türkiye'nin yaklaşık 20 yıllık enerji ihtiyacını karşılıyor" ifadesini kullandı. Aynı kaynaklar, üretime başlamanın 7 ila 10 yıl sürebileceğini, yatırım maliyetinin ise 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında olacağı konusunda uyardı.

Reuters'ın haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'müjde'yi kendisinin açıklayacağı belirtilirken, cuma günkü açıklamayla ilgili başka bir ayrıntı verilmedi. Cumhurbaşkanlığı ve Enerji Bakanlığı ise konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

YORUMLAR 54
  • Yetkili 3 yıl önce Şikayet Et
    Reuters'a konuşan Türk yetkili.
    Cevapla
  • süleyman dikici 3 yıl önce Şikayet Et
    kudurtacağız sizi avrupa kuduz aşınızı yaptırın
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    eğer doğalgaz bulunduysa şu an doğalgaz aldığımız ülkeler ile yapılacak yeni anlaşmalarda ülkemizin pazarlık gücü artacak.
    Cevapla
  • 606060 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar 7 10 yıl diyerek bu zamanda bu hükümeti yollarız üstünede biz otururuz hayalinimi kuruyor.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok iki boru döşenir diğer ülkeler nasıl üretiyorsa üretiriz Allah'ın izni ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!