Testi pozitif çıkan şahıs yolcu otobüsünde yakalandı

Manisa’nın Kula ilçesinde Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen karantina kurallarını ihlal ederek otobüsle yolculuk yapan şahıs, otobüsü durduran kolluk kuvvetleri tarafından yakalandı. Şahıs, acil sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

Testi pozitif çıkan şahıs yolcu otobüsünde yakalandı
Testi pozitif çıkan şahıs yolcu otobüsünde yakalandı
GİRİŞ 25.08.2020 00:29 GÜNCELLEME 25.08.2020 00:29
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, bugün öğlen saatlerinde İzmir'in Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğünce Kula İlçe Jandarma Komutanlığına pozitif vaka olan bir şahsın karantina kurallarını ihlal ettiği ihbar edildi.



49 yaşındaki şahsın Erzurum’a gitmek üzere İzmir’den yola çıkan bir yolcu otobüsüne bindiğinin tespit edilmesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Kula Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, bir dinlenme tesisi önünde yolcu otobüsünü durdurdu. Yapılan kontrollerde 49 yaşındaki M.M.T.'nin dün yapılan korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı ve karantina kurallarını ihlal ettiği tespit edildi. Pozitif vaka olan şahıs karantina işlemleri için 112 acil sağlık ekipleri tarafından Kula Devlet Hastanesi Covid-19 servisine götürülürken, pozitif vaka ile temaslı olan otobüsün muavinine de yolcuğunu tamamlanmasının ardından 14 günlük süre ile evinde karantinaya alınması için tutanak tanzim edildi.

Covid-19 olan vatandaşın oturduğu koltuğun önü, arkası ve yanında başka bir yolcunun seyahat etmemesi ise sevindirdi. Pozitif vaka olan yolcu ile uzak oturmaları sebebi ile otobüste seyahat eden diğer 7 yolcuya karantina işlemi uygulanmadı.

 

 

YORUMLAR 37
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ve bunun gibi namussuzlara hapis olmaz. Birde içeride devlete ve millete yük olmasın. Bu karaktersizin yüzünden karantinaya alınan kişilerin iş göremediği günlerin ücretleri ve kendi hastane masraflarının tamamını kitleyeceksin ki bir daha böyle bir halt yemez.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bence vatan hainliğinden yargılanmalı, çünkü hasta olduğunu bile bile bu şahıs toplu ulaşım aracına biniyor ise toplumun sağlık ve can güvenliğine alenen kastı söz konusu olmuştur diye düşünüyorum. Alenen vatandaşların canına kasteden kişinin de herhalde öyle gelişi güzel muamele görmemeli. Allah hepsine akıl fikir versin.
    Cevapla
  • ECZACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay Konya'da hep var.hastanede şahısa covid tanısı konulmuş ilaç verilmiş reçete yazılmış. Hadi git evine 21 gün karantinada kal denip gönderiliyor. Ne bir refakatçi var ne ambulans. Hasta doktordan çıkıp geldiği şekilde evine dönüyor. EE bu hasta uçarak gelmedi ya. Ya dolmuşla geldi ya da tramvayla.. Nasıl geldiyse öyle dönecek. Dönerken de ilaçlarını almak için eczaneye uğrayacak. 21 gün karantinada kalacağım dışarı çıkamam gitmeden marketten bir şeyler alayım diyecek .Uğradığı her yerdeki herkese geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Taner 3 yıl önce Şikayet Et
    Atın hapise
    Cevapla
  • Abdullah Özçelik 3 yıl önce Şikayet Et
    islak kemerle doveceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı