Başkan Erdoğan Joe Biden'a ilk kez cevap verdi

Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan Türkiye ve şahsı için küstah ifadeler kullanan ABD'de başkan adayı Joe Biden ile ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan 'Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştireceklerini kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar.' dedi.

GİRİŞ 24.08.2020 21:06 GÜNCELLEME 24.08.2020 22:53
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Başkan Erdoğan, Biden'in Türkiye'nin başına dış güçlerin yardımıyla Batı'nın emellerine göre hareket edecek kukla yönetimler koyma hedefini açıkça ifade eden skandal sözleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"BU HEZEYANA CEVAP VERMESİ GEREKEN BİZDEN ÖNCE MUHALEFET OLMALIDIR"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

"Türkiye'de darbeyle yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmeyi düşündüklerini' kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var, oturup konuşmuşluğumuz var, en azından bir oturup çay içmişliğimiz var. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın ama kullandılar." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, bu hezeyana cevap vermesi gerekenin kendilerinden önce muhatap olarak gösterilen muhalefet olduğunu vurguladı.

CHP LİDERİ BIDEN'I DEĞİL ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Kendisinin bu açıklamalara cevap vermediğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz muhalefeti, bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun niye aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir. Çünkü bunların kafasında askeri darbeden hukuk ve emniyet darbesine, siyasi darbeden toplumsal kaosa ve teröre kadar her türlü faşist yol ve yönteme yer vardır. Hayatlarının hiçbir döneminde umutlarını millete bağlamamış, gözleri hep dışarıya dönük olan bu siyasi anlayış Türkiye'nin en büyük ayıbı ve kayıbıdır. Seçimlerde delikanlıca milletin karşısına çıkıp yarışmaya bile cesaret edemiyorlar. Bunun yerine şeytana pabucunu ters giydirmeyi hedefleyen binbir alavere dalavere ile siyaset mühendisliği oyunu oynuyorlar. Türkiye ve Türk milleti için kalplerinde hiçbir hayali, kafalarında hiçbir projesi olmayanların tek yapabildikleri onun külahını buna, bunun külahını ona giydirmek suretiyle illüzyon peşinde koşmaktır. Biz, 'harbi olun, hasbi olun, mert olun, delikanlı olun, yenileneceksiniz, öyleyse şerefinizle yenilin', bunu söylüyoruz. Onlar Amerika'dan Avrupa'ya, terör örgütlerinden marjinal gruplara kadar gördükleri her melanete sarılıyorlar. Kin, husumet ve bağnazlıkla kararan gönüller gözleri de kör ediyor. Hem de öyle bir kör ediyor ki kimlerle yürüdüklerine, kimlerden destek aldıklarına, kimlere hizmet ettiklerine dahi bakmıyorlar."

TEK MOTTOLARI ERDOĞAN GİTSİN DE NASIL GİDERSE GİTSİN

Erdoğan, Türkiye siyasetinin tek mottosunun "Tayyip Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin" haline dönüşmesinin yüreklerini acıttığına işaret etti.

"Biz milletimizin desteğiyle sandıkla geldik, gideceksek de öyle gideriz." diyen Erdoğan, bunun kararını, terör örgütlerinin, marjinal sapkın grupların, ABD'nin, Avrupa'daki husumet odaklarının veremeyeceğini, tek karar merciinin millet olduğunu vurguladı.

Milletin iradesi dışında yol ve yöntem arayanların Türkiye'ye tek verebildiklerinin, vesayet, cunta, darbe, terör, kaos, fakirlik ve huzursuzluk olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti'nin bu çarkı milli iradenin üstünlüğüyle kırdığı için 18 yıldır iktidarda bulunduğunu, çareyi millette değil de dışarıda arayanlar için bundan daha büyük örnek ve ibretin olmayacağını söyledi.

- "KARŞIMIZDAKİ ZİHNİYETİN ÇAPSIZLIĞINI DA HESABA KATIYORUZ"

Allah'ın izni ve milletin desteğiyle 2023'te de Türkiye'ye hizmet etmeyi sürdüreceklerini bildiren Erdoğan, muhalefetin ısrarla sarıldığı faşist kafayı değiştirmediğinde de 2028 seçimlerinde aynı şeylerin konuşulacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ediyoruz derken karşımızdaki zihniyetin çapsızlığını da hesaba katıyoruz. Bu tarihlerin afaki, hayal değil, her geçen gün yaklaşan menzil olduğunu da hatırlatmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BİDEN NE DEMİŞTİ!

Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini belirten Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Joe Biden, ''Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalefeti desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz. Onlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamalıyız.'' ifadelerini kullanmıştı.

Biden'in skandal sözleri;

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A ÇOK SERT UYARI!

YORUMLAR 51
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tercihini yapacak ya domatesi şeftaliyi 10 liraya yiyecek yada ülkemize teröristler hakim olup domatesi şeftaliyi 50 liraya yiyeceğiz yada vatan bulamayacağız.Terörizim mi! Domates mi halkımız tercihini yapsın! Tabi'ki domatesi 10 liraya yeyip terör belasını istemeyiz değil mi,Chp hdp terörünü istemeyiz sanırım.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede darbelerin sorumlusu abd dir türkiye economie de zorluklar yasadi sorumlusu abd dir türkiye vatandasina eziyet eden abd dir
    Cevapla
  • BALTACI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn cumhur başkanım degerl. Vakdinizi boşa harcamayın abd kasım secimlerinden sonra kanadı kırılmış kuşa dönecek eyaletler arası şavaşlar başlıyacak abd ki yerli leri katlettiler kuzey güney şavaşında abd kurdular aynı kurdukları gibi şimdi eyaletler şavaşı başlayacak inşallah 100 yıldır mazlumu katletmenin cezasızmı kalacak ey kedini dünyanın füravunumu sandıydın hüküm veren hz allah cezanızı kesecek inş ABninde sonu yakındır orta dogudaki israilin yok oluşuda yakındır inşallah hakkın adaletinden ayrılmayanlar kainatın idaresi ellerinde olacak inş
    Cevapla
  • kimsesiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve diğer sömürü devletleri haddini çoktan aştı onların gizli hesaplarını bozacak ALLAH var Reis yalnız değil bizler varız
    Cevapla
  • Cenk 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    İnasanlıkdan nasip almamış kişilerden hayır beklenmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı