'Erdoğan'ı devireceğiz' diyen Biden'e İbrahim Kalın'dan çok net cevap

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD başkan adayı Joe Biden'ın "Türkiye'de muhalefetle bir olup Erdoğan'ı devireceğiz" sözlerine "Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı" diyerek tepki verdi.

GİRİŞ 16.08.2020 09:36 GÜNCELLEME 16.08.2020 10:39
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

İbrahim Kalın sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, “Biden’ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor. Türkiye’ye emir verilen günler geride kaldı” ifadelerini kullandı.

ABD'de başkan adayı olan Joe Biden'ın "Türkiye'de muhalefete destek verip Erdoğan'ı seçimle devireceğiz" sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan da tepki geldi. Sözcü İbrahim Kalın Twitter'dan İngilizce yaptığı açıklamada "Emir verilen günler geride kaldı" dedi.

"ANALİZİ SAF BİR CEHALETE DAYANIYOR"

İbrahim Kalın, Twitter hesabından şunları yazdı "Türkiye'ye emir verilen günler geride kaldı. Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor"

 

 

JOE BIDEN NE DEMİŞTİ?

Ocak ayında söylediği sözler önceki gün tekrar gündem olan ABD başkan adayı ve bir önceki dönem ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden "Erdoğan'ın bedel ödemesi lazım.

 

Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan'ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 146
  • Müfitce 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadaki en büyük tehlikenin olası nükleer bir savaş ve küresel ısınma, jeopolitik suçlar, İslamafobi, insan hakları, demokrasi ve iklim değişikliğinin insan güvenliğini tehdit ettiğini bilmemiz ve önlem almamız gerekiyormu?.Yıllar evel Amerika'yı kovdu diye o çocukları neden astınız...Fetö neden İslam ülkelerine sığınmadı, demek ki din kardeşliği diye birşey yok.. herşey maddi ve siyasi çıkar..İslamafobinin en yaratıcı kaynağı Amerika...
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mıllet ıhanet ıcınde olanları affetmez o gunler gectı artık.
    Cevapla
  • Elazigli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara icimizde yilan gibi bekleyen hainlere söylüyorum Reise ufak bir yanlis yapanin basini aliriz. Dünya dar gelir sizin gibi hainlere ona göre
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allahim Türk MIlletini Türkiyemizi REISimizi korusun iceride ve disaridaki Türkiye hainlerinede firsat vermesin
    Cevapla
  • Liceli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemal gerçek vatan sever olsaydı. güzel bir cvp verirdi. .ama bakıyorum cit yok demeki en büyük pkk elebaşı burnumuzun dibindedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık