Altun'dan Biden'ın Türkiye açıklamasına sert tepki

ABD Başkan Adayı Biden'ın Türkiye hakkındaki konuşmasına tepki gösteren İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin siyasi oyunlara malzeme yapılamayacağını vurguladı. Altun, muhalefet partilerinin tepki göstermemesinin de "şaşırtıcı olmadığını" belirtti. Altun ayrıca, "Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsade etmeyecek, mücadelesine devam edecektir" dedi.

Altun'dan Biden'ın Türkiye açıklamasına sert tepki
Altun'dan Biden'ın Türkiye açıklamasına sert tepki
GİRİŞ 15.08.2020 20:12 GÜNCELLEME 15.08.2020 20:17
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. "Türkiye'nin siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke olmadığını" belirten Altun, "Tüm bunların yanında, ülkemizdeki muhalif siyasetin, kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında soru işaretleri oluşturan bu ifadelere herhangi bir tepki göstermemiş olması üzücüdür ancak bizler için şaşırtıcı değildir" dedi. 

 

 

Altun'un yaptığı açıklama şöyle:

 

 

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın Aralık ayında kullandığı, nitekim bugünlerde medyaya yansıyan ifadeleri Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve müdahaleci yaklaşımların adeta bir yansımasıdır. Bu ifadeler demokrasiyle ve Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin doğasıyla örtüşmemektedir.

"TÜRKİYE SİYASİ OYUNLARA MALZEME YAPILAMAZ"

NATO müttefikimiz olan ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir.

ABD siyasi kurumları ile Amerikan kamuoyunun günlük siyasi kazanımlar için yapıldığı ayan beyan ortada olan bu sorumsuz açıklamalara prim vermeyerek gereken tepkiyi göstermesi demokrasinin bir gereğidir.

"ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Tüm bunların yanında, ülkemizdeki muhalif siyasetin, kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında soru işaretleri oluşturan bu ifadelere herhangi bir tepki göstermemiş olması üzücüdür ancak bizler için şaşırtıcı değildir.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye, demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuz beyanatlarla bozulmasına müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde mücadelesine devam edecektir.

Hiç kimse milli irademize ve demokrasimize saldıramaz, halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayamaz. Buna cüret edenler en son 15 Temmuz 2016 gecesi ağızlarının payını almışlardır. Dostça bir hatırlatma!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 240
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamcağızın iki defa beyin ameliyatı geçirdiği ifade ediliyor. Ben basından okudum. Geçen günlerde bir açıkoturumdada bu durumu teyit ettiler. Acaba diyorum beyin ameliyatı olurken hepsinide yanlışlıkla aldılarmı? Ki böyle acaip , densiz , densiz konuşuyor. Beyni olan böyle konuşmaz, konuşmamalı diye düşünüyordum da.
    Cevapla
  • NAZIM akın 3 yıl önce Şikayet Et
    bu bidon kafalı kazanmaz çünkü abd başkanları hep iki dönem yaparlar geçmış dönemler bakın anlarsınız turp kafalı bir dçnemi daha var
    Cevapla
  • Garip bir yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp hariç diğer muhalefet partileri tepki gösterdi hdp de umarım gerçeği görür ve tepki verir çünkü elin gavuru hep kendi menfaatini düşünür tıpkı bugüne kadar hep olduğu gibi...!
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasli bunak covit 19 yakalanmış galiba ne dediğini bilmiyor saçmalamis
    Cevapla
  • haydar ali 3 yıl önce Şikayet Et
    )))))))))) inşALLAH yakalnmıştır
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet sevinir artık bidon.var arkalarında .cav bella ya devam ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi