Son dakika: Türkiye Doğu Akdeniz'de Navtex ilan etti

Son dakika haberi: Doğu Akdeniz'de daha önce 27 Ağustos'a kadar uzatılan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından uzatılacağı konuşuluan NAVTEX süresi için yeni hamle geldi. Türkiye yeni NAVTEX yayınladı. Buna göre; 1-2 Eylül'de Akdeniz'de atış eğitimleri yapılacak.

Son dakika: Türkiye Doğu Akdeniz'de Navtex ilan etti
Son dakika: Türkiye Doğu Akdeniz'de Navtex ilan etti
GİRİŞ 27.08.2020 10:17 GÜNCELLEME 27.08.2020 12:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NAVTEX süresinin uzatılacağını duyurmasının ardından beklenen haber geldi. Türkiye, yeni NAVTEX ilan etti.

 

YENİ NAVTEX İLANI

Doğu akdeniz’de bir NAVTEX kararı bekleniyordu. Ancak bugün itibari ile görev süresi dolan Oruç Reis’e yönelikti bu beklenen karar. Ancak Antalya’daki NAVTEX istasyonundan yeni bir karar açıklandı ve 1-2 Eylül’de Doğu Akdeniz’de atış eğitimi yapılacağı duyuruldu. Yeni kararla birlikte Doğu Akdeniz’de donanma tekrar atışlı eğitimini sürdürecek.

Geçtiğimiz dönemde de Milli Savunma Bakanlığı son olarak Türkiye ana karası ile KKTC arasındaki bir bölgede atış eğitimi yapacağını duyurmuştu. Yeni kararla birlikte Doğu Akdeniz’de donanma tekrar atışlı eğitimini sürdürecek. Bu eğitime dost ve müttefik ülkelerin katılıp katılmayacağı şu an için netlik kazanmadı. Ancak bu yönde de bir beklenti mevcut.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti "Bizans'ın varisliğine bile layık olamayanların bugün yine arkalarına Avrupalıları alarak haksızlık, hukuksuzluk, korsanlık peşinde koşmaları tarihten ibret alamadıklarının işaretidir. Daha bir asır önce Anadolu'yu perişan bir şekilde terk etmek zorunda kalanların şimdi Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşması, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir.

"MUHATAPLARIMIZI KENDİLERİNE ÇEKİDÜZEN VERMEYE DAVET EDİYORUZ"

Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye, Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de de hakkı olanı alacaktır. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Bunun için siyasi, ekonomik, askeri bakımdan ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Muhataplarımızı kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.

"KARŞIMIZA ÇIKMAK İSTEYEN BUYURSUN GELSİN"

Türkiye'nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Varsa bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen buyursun gelsin, yoksa çekilsinler önümüzden biz kendi işimize bakalım."

NAVTEX NEDİR?

Navtex deniz seyir ikazlarını, meteorolojik tahminleri ve ikazları, arama kurtarma ilanlarını ve gemiler için yayınlanan benzer bilgileri gemilere anında iletmek için tasarlanmış uluslararası bir iletişim sistemidir.

NAVTEX İLAN ETMEK NE DEMEK?

Navtex ilanı bu cihaz üzerinden yapılan bildirimi ifade eder. Navtex, aynı zamanda küçük, düşük maliyetli ve mesajları kâğıda basabilen radyo alıcısını kendi içinde bulunduran gemilerin köprüüstüne monte edilen, Deniz Kuvvetlerinin ilgi alanına giren sahalardaki bahsedilen mesajları almak üzere ilgi sahalarını seçme imkânı tanıyan bir cihazdır.

YORUMLAR 9
  • recep- 3 yıl önce Şikayet Et
    ölmek var dönmek yok bulana kadar oradayız her şey vatan ve milletimiz için
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ya göz dagi verilmeli fransiz gemisi batirilmali veya ucagi düsürülmeli s 400 kibrisa yerlesmeli kalkal fransiz ucagi aninda vurulmali
    Cevapla
  • EMİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli alanlar seçilmiş. İskenderun körfezinde çok büyük bir doğal gaz rezervi olduğundan eminim.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim senden ebeden razı olsun Reisim. Dik duruşun vizede cesaret veriyor. Allah'ın izniyle herdaim hazırız. Emirlerinizi bekliyoruz.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalar Denizinin yarısından itibaren tüm Adalar Türkiye'ye aittir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar