Türkiye'den Oruç Reis için yeni NAVTEX kararı

Oruç Reis için yeni bir NAVTEX yayımlandı. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 Eylül'e kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Öte yandan sabah da 1-2 Eylül'de Doğu Akdeniz'de atış eğitimi için NAVTEX ilan edilmişti.

Türkiye'den Oruç Reis için yeni NAVTEX kararı
Türkiye'den Oruç Reis için yeni NAVTEX kararı
GİRİŞ 27.08.2020 15:05 GÜNCELLEME 28.08.2020 08:44
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki stratejik hamlelerine devam ediyor. Oruç Reis için yeni bir NAVTEX yayımlandı. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 Eylül'e kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Buna göre Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütecek.

 

SABAH DA TATBİKAT İÇİN NAVTEX YAYIMLANMIŞTI

Öte yandan sabah da 1-2 Eylül'de Doğu Akdeniz'de atış eğitimi için NAVTEX ilan edilmişti.

NAVTEX NEDİR?

İngilizce "Navigational text messages" ifadesinin kısaltması olan NAVTEX, denizcilere yapılan bir tür uluslararası duyuru işlevi görüyor. NAVTEX paylaşımlarıyla seyir halindeki gemiler bilgilendiriliyor; tehlike ya da risklere karşı uyarılıyor.

Kazalar, meteorolojik tahminler, arama kurtarma faaliyetleri gibi durumlar hakkında mesajlar veriliyor. Mesajlar, Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayımlanırken, gemiler bunları NAVTEX cihazlarıyla algılayıp haberdar oluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Mehmet Yucesoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye hergun karar cikariyorsunuz. 27 Ağustos-31 Aralik arası deyin ve tum koordinatlari girin. Bu kadar. Sonra gerekirse bir 6 ay daha uzatın. 3-5 gun ile bu is bitmez.
    Cevapla
  • Erdoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş için Türkiye hazırlıklı olmalı Yunan tam gazını aldı çünki Doğu Akdenizde Havadan karadan uçanı yüzeni vurmalıyız.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    1 Eylül Çok manidar bir tarih ayrıca atış tatbikatı vb.... Hadi hayırlısı.sefer bizden zafer Allah'tan.mübarek olsun
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Taksit taksit navtex yayınlamaya gerek 2023 sonuna kadar tüm kıta sahanlığa yayınlayın gitsin. İçeri gireni indirin.
    Cevapla
  • recep- 3 yıl önce Şikayet Et
    bu VATAN bu MİLLET sizinle gurur duyuyor HEP DESTEK TAM DESTEK ALLAH ÜLKEMİZİN ,TÜRKİYEMİZİN yolunu açık etsin sn TAYYİP ERDOĞAN bu VATAN SİZİNLE GURUR DUYUYOR ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'