Bu sabah düğmeye basıldı: 30 ilde büyük operasyon!

İstanbul merkezli 30 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 76 şüpheliden 59'u yakalandı.

GİRİŞ 01.09.2020 08:27 GÜNCELLEME 01.09.2020 09:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün TSK içindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişti. İstanbul merkezli 30 ilde yürütülen operasyonlarda 59 örgüt üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

 

ARALARINDA MUAZZAF ASKERLER DE VAR!

Operasyonun, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünde “Mahrem Yapılanması“ olarak bilinen yapı içerisinde sivil imamlar ile örgütsel iletişim modeli olarak kullanılan Büfe/Ankesörlü hatlar üzerinden iletişim sağladığı değerlendirilen ve farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda haklarında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmış örgüt mensuplarınca beyan bulunan aralarında muvazzaf askerlerin de yer aldığı kişiler olduğu öğrenildi.

 

 

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Operasyon kapsamında adreslerde bulunamayan firari 17 FETÖ üyesinin yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi. Ankesörlü telefon soruşturmalarında tespit edilen iletişim kayıtları,15 Temmuz Darbeye teşebbüs suçundan mahkum edilen FETÖ üyesi askerlerin birbirleri ile irtibatlarını ve yıllardır yaptıkları darbe hazırlıklarını ortaya koyan en somut kanıtlardan biri olarak gösteriliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Misafir 80 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleri bombalayanlar halkımızı şehitedenler neden hala idam edilmedi bunlar hapisanelire tererize ediyorlar devlet bunları neden besliyor ABD de bile idam var neden bizde yok askerimizin polisimizin katilleri neden idamedilmiyor milletin enerjisini neden bunlara sömürtülüyor bilmek istiyoruz
    Cevapla
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    5 yıldır bitmedi...Bu meret....MİT uyanamadı hala....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi