Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'e Vali'den tepki!

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentle ilgili yazısından dolayı Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'e tepki gösterdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'e Vali'den tepki!
Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'e Vali'den tepki!
GİRİŞ 01.09.2020 21:49 GÜNCELLEME 01.09.2020 21:54

Vali Şahin, Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ziyaretine eşlik eden gazetecilere, Özgentür'ün yakışıksız bir yazı kaleme aldığını hatırlatarak yazıyı kınadığını söyledi

'KİMSESNİN HADDİNE DEĞİLDİR'

Batman'ın modern bir şehir olduğunu ifade eden Şahin, "Batman'ın insanları kıymetli, memleket sevdalısı, çalışkan ve üretken insanlardır. Öyle İstanbul'dan, boğazdan, Anadolu'yu hiç tanımadan böyle jakoben ifadelerle, yukarıdan bakan ifadelerle bizim güzel insanlarımızı karalamak kimsenin haddi değildir." diye konuştu.

Vali Şahin, Batman OSB'de çalışan işçilerin yarıya yakınının kadınlardan oluştuğunu ve OSB müdürünün de kadın olduğunu aktardı.

 

"Yazarın kafasında zannedersem bir ortaçağ algısı var." diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü köy dediği zaman aklına Kadıköy, yayla deyince de aklına Tuzla'daki Yayla Mahallesi geliyor. İstanbul'dan daha ötesini görmediği için böyle yorumlar yapıyor. Buyursun gelsin, Batman nasıl bir şehir kendisine tanıtalım. Batman insanları nasıl insanlar kendisi yakından görsün."



VEKİL, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Batmanlılar hakkında çirkin ifadeler kullanan Cumhuriyet Yazarı Işıl Özgentürk hakkında AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir suç duyurusunda bulunmuştu.

SKANDAL İFADELER BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Özgentürk, Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğramasının ardından intihar eden İpek Er'den bahsettiği köşe yazısında, Batman'daki genç kızların ya dağa çıkmak ya da kentte görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenmek şeklinde iki seçeneği olduğunu; bekaretini kaybetmiş genç kızların da intiharı kurtuluş olarak gördüğü şeklinde skandal satırlara yer verdi..
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!