Netflix ısrar ederse Türkiye'ye veda etmek zorunda kalabilir

RTÜK’ün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine Cuties (Minnoşlar) filmiyle ilgili hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda çocuk istismarı içeren yapımın Türkiye yayımından çıkarılması ve idari para cezası uygulanması önerildi. Netflix yayımda ısrar ederse lisans iptaline varan yaptırım gündemde.

Netflix ısrar ederse Türkiye'ye veda etmek zorunda kalabilir
Netflix ısrar ederse Türkiye'ye veda etmek zorunda kalabilir
GİRİŞ 02.09.2020 06:38 GÜNCELLEME 02.09.2020 06:44
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talebi üzerine, tartışmalı Cuties (Minnoşlar) yapımı hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu uzmanlarının hazırladığı rapor tamamlandı.RTÜK Başkanlığı’na sunulan uzman raporunda çocuk istismarı içeren yapımın Türkiye kataloğundan çıkarılması ve idari para cezası müeyyidesi uygulanması önerildi.

 

 

LİSANS İPTALİ OLABİLİR

Cuties raporunun, perşembe günü toplanacak RTÜK Üst Kurulu gündemine gelmesi ve üst kuruldan yaptırım kararı çıkması bekleniyor. Netflix, yapımı Türkiye’de yayına sokmakta ısrar ederse geçici yayın lisansı iptaline varan yaptırımlar gündemde. Dijital Platform Netflix’te 9 Eylül’de yayımlanmaya başlanacağı duyurulan Minnoşlar (Cuties) filminin tanıtımında uygunsuz görüntüler kullanılması üzerine yoğun tepki gelmiş, çocukları cinsel obje olarak göstermekle suçlanan Netflix ilgili afişleri toplatmış, özür dilemek zorunda kalmıştı. Harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 20 Ağustos tarihli başvurusu üzerine konu Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna taşındı. Bakanlık, 11 yaşındaki bir çocuğu konu alan söz konusu filmin tanıtımında “dişiliğini keşfederek aile geleneklerine meydan okuyan bir çocuk” tanımlanmasında bulunduğu, bunun yanı sıra “çocuk filmi” görüntüsündeki yapımı izlemek için abonelerine izleyici kitle yaşının 18 yaş ve üzeri olduğu bilgisini paylaştığı belirtilerek, filmin çocukların ihmal ve istismara açık hale gelmelerine neden olabileceği ve psikososyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirmesine yer verildi. Bakanlığın başvurusu üzerine RTÜK uzmanları söz konusu yapımla ilgili rapor hazırlayarak RTÜK Başkanlığına sundu.

Yenişafak

 

 

YORUMLAR 26
  • Xxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflix yapımları kurgudan ibaret, yani senaryo. Kaldı ki ücretli bir platform. İzlemek istemiyorsan izleme veya çocuklarına izletme. Daha dün Uşşaki Cemaati şeyhi Fatih Nurullah denilen şahıs 12 yaşındaki bir çocuğa istismar ediyor ve tutuklanıyor. Ne yani bu şahıs Netflix'den mi ilham aldı? Netflix'le uğraşmak yerine bu veya bunun gibi zihniyetleri arındıralım.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz mevcut kanallara kısıtlama gelsin diye uğraşırken birde Netflix çıktı başımıza kesinlikle iptal edilsin
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    buna ve benzerleri milletimizi soyuyorlar
    Cevapla
  • Real Survivor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar sadece Türkiye olarak önemli değil, eğer sonuna kadar gidilip gerçekten yayın lisansı iptal edilirse bütün Dünya için önemli bir örnek olarak geçecek. Bir çok ülke, batı dahil, bu yapıya karşı ve istemiyorlar netflixi, aynı ülkemizdeki mevzulardan dolayı, ahlaksızlık, sözde sapık yaşam tarzı ve neoanarşi üzerine.
    Cevapla
  • corumlu19 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki netfleks sizleri zorluyor zorunan üye yapıp izlettiriyor...adam üye olanların hırtlagına çöküyor üye olunda izleyin diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!