Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi

Son Dakika haberi; Sağlık Bakanlığınca, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) gönderilen görüş yazısında, üniversitelerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi önerildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi
Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi
GİRİŞ 04.09.2020 23:51 GÜNCELLEME 05.09.2020 00:15
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

YÖK tarafından rektörlüklere Kovid-19 sürecinde eğitim öğretim süreçlerine ilişkin yazı gönderildi. Yazıda, Kovid-19 küresel salgınıyla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarınca tedbir alındığı ve bunların uygulamaya konulduğu belirtildi.

Yazıda, yükseköğretim kurumlarının alacağı tedbirlere ilişkin YÖK'ün çerçeve kararları ihtiva eden "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi" yayınladığı anımsatıldı.

Yükseköğretim kurumlarına geniş inisiyatif tanındığı ve bünyelerindeki fakülte ve birimlerinin mahiyetini dikkate alarak, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği bakımından yetkili kurullarında karar almalarının sağlandığı aktarılan yazıda, son günlerde Kovid-19 hastası olanların sayısında ciddi artışların görüldüğü kaydedildi.

Yazıda, salgınla mücadelenin etkin şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanların yükünün hafifletilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin Sağlık Bakanlığının yönlendirmelerinin önem arz ettiği belirtilerek, Sağlık Bakanlığı'na, üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda il pandemi kurulları veya il umumi hıfzıssıhha kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş sorulduğu bildirildi.

Yazıda, şu açıklamalara yer verildi:

"Bakanlığın cevabi yazısında '2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir' ifadesi yer almaktadır. Üniversitenizde, 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda YÖK'ün, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığının görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim."

YORUMLAR 16
  • Remzi-1461 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki bilim insanları dünya sağlık örgütünden kopyala yapıştır yaparak bilim insanlığı yaptığı sürece bu koronavirüsten kurtulma şansımız var mı?Bir ilaç geliştiremeyen,bir icat yapamayan bilim insanları ancak ve ancak korku yayarak felaket tellağı haykırarak bu hastalığı nasıl önleyecekler??Burada kurallara uymayanlar elbette suçludur bunun altını kalın çizgilerle çizmek lazım;fakat bilim insanlarının görevi sadece ve sadece korku yaymak mı?Ne oluyoruz??Nereye doğru gidiyoruz??Birileri Türkiye'de ekonomi çöksün Tayyip gitsin mi istiyor??Bir gün gelir bu koronavirüsle ilgili komplo teorileri duyarsak şaşmayalım.Bir ülkenin eğitimi durursa o ülkenin kaybı ne olur acaba??
    Cevapla
  • taha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu uzaktan eğitim son derece saçma çünkü doğru dürüst eğitim verilemiyor ve üstüne üstlük sınavlarda herkes birbirine whatsapp vs den cevapları atıyor ve hiç ders ile alakası olmayanlar çok yüksek notlar alıp hiçbirşey öğrenmeden dersi geçiyor.Üniversite eğitiminin suyu çıktı artık.Ve üniversite eğitimi ciddi bir iştir uzaktan olmaz
    Cevapla
  • Bence olmalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalık bitene kadar okullar tatil.
    Cevapla
  • osman hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet üniversitelerinin bir kısmı güz dönemi için uzaktan eğitim kararını açıkladı. Üniversite öğrenci sayısı çok fazla. Üniversiteler uzaktan eğitim konusunda yetkin ve başarılı. Mevcut kovid19 verileri dikkate alındığında birçok gencin okulda ulaşımda yoğunluğa sebep olacağı, Hibrit olsa dahi şehir dışında okuyan birçok öğrenci de yurtta kalması gerekeceğinden buralarda virüsün yayılma ihtimalinin yüksek olacağı gerçeği dikkate alınalı ve YÖK ün bir an önce karar vermesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler uzaktan eğitim yaparken okullar nasıl açılacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar