Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Tebrikler Mervecim, seninle gurur duyuyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Devlet korumasında yetişen ve Fransa'daki eğitiminde sınıf atlayarak lisans flüt- profesyonel müzik yorumlaması dalından 3 yılda mezun olan Merve Başoğlu'nu tebrik etti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Tebrikler Mervecim, seninle gurur duyuyoruz
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Tebrikler Mervecim, seninle gurur duyuyoruz
GİRİŞ 05.09.2020 21:04 GÜNCELLEME 06.09.2020 11:55

Bakan Selçuk paylaşımında "Devlet korumasında yetişen Merve kızımız göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.Eğitimine yurtdışında devam eden Merve, sınıf atlayarak lisans flüt - profesyonel müzik yorumlaması dalından 3 yılda mezun oldu. Tebrikler Mervecim, seninle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: Devletimizin yurdunda yetişip Sayın Emine Erdogan Hanımefendi'nin desteğiyle eğitimine Fransa'da devam eden ve Strazburg müzik akademisine kabul edilen Merve Başoğlu kızımızı tebrik ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum. 


DEVLET KORUMASI ALTINDA YETİŞEN MERVE, FRANSA'DA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTMAYA DEVAM EDİYOR

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koruması altında yetişen Merve Başoğlu, Fransa’da göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Nice Sophia Antipholis Üniversitesi Nice Konservatuarında öğrenim gören Başoğlu, sınıf atlayarak lisans flüt- profesyonel müzik yorumlaması dalından 3 yılda mezun oldu. 

MASTER FLÜT SINIFINA KABUL EDİLDİ

Başarılarıyla Nice Konservatuarının gözde öğrencileri arasında yer alan genç sanatçı Başoğlu, Strazburg yüksek müzik akademisinin ünlü flüt sanatçısı Silvia Careddu’nun master flüt sınıfına kabul edildi.

Sınava yarım saat süren bir video kaydı ile başvurduğunu anlatan Başoğlu, “Barok döneme ait G.Telemann bestecisinin flüt fantazisinden 12 numaralı flüt fantazisi, klasik dönemden W.A.Mozart’ın bestelemiş olduğu Re Majör Flüt Konçertosu, modern dönemden A.Jolivet adlı bestecisinin Chant de Linos adlı eseri ve çağdaş dönemde yazılmış Toru Takemitsu adlı bestecinin Voice adlı eserini seslendirdim.” dedi. 

“BAKANLIĞA YANI, GERÇEK AİLEME, SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM”

Türkiye’yi temsil etmekten dolayı mutlu olduğunun altını çizen Başoğlu, “Şu anki Strazburg’taki kabul olduğum okulun seviyesi çok yüksek. Karantina boyunca oraya girebilmek için çok çalıştım. Bütün dünyadan master, yüksek lisans sınıfına sadece 3 kişi alındı ve ben de onlardan biriyim. Bu haberi sizinle paylaşmak benim için bir onurdur. Dilerim ki ülkemin adını en güzel şekilde temsil edebilirim. Umarım koruma altındaki küçük kalplere bir ışık tutabilirim. Bakanlığa yani, gerçek aileme, sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“ALDIĞIM HER DERECE MÜZİK YOLCULUĞUMDA BENİ MOTİVE ETTİ”

Merve Başoğlu, aldığı her derecenin müzik yolculuğunda kendisini motive ettiğini söyledi. Başarı hikayesini paylaşan Merve Başoğlu, yan flütü ilk kez ilkokul öğretmeni çalarken gördüğünü belirtti. Başoğlu, “Görünüşü, duruşu o kadar güzeldi ki çalmayı çok istedim. Sevgi evleri açıldığında da ilk ben girmiştim. Yeteneğimi geliştirmem için bana özel oda verildi ki bunu hiç unutamam. Biz dokuz kardeşiz, bu imkânı sağlamamız mümkün değildi” şeklinde konuştu.

“EMİNE ERDOĞAN SAYESİNDE HAYALLERİM GERÇEK OLUYOR”

Başoğlu, bu yolculuğa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın çok özel destekleri ile başladığını vurgulayarak, “Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde burslu okurken, Emine Erdoğan hanımefendi hep hayalini kurduğum uluslararası standarttaki bir flütü bana hediye etti. Ben de onun ve devletin bana verdiği desteğin sorumluluğunu üzerimde hissederek çok sevdiğim müziğe, büyük emek harcadım. Emine hanımefendinin bir anne gibi arkamda olması ülkemden uzakta olsam bile kendimi emin ellerde hissetmemi sağlıyor” diye konuştu.

“DEVLETİMİZİN BIZE SUNDUĞU İMKÂNLAR SAYESİNDE KARİYERİMİ ÜST SEVİYEYE TAŞİYABİLDİM”

Fransa’da kaldığı 3 yıl boyunca eğitim gördüğünü kaydeden Başoğlu, “Öğrendiğim şeyler, katıldığım yarışmalar, müzik festivalleri, stajlarına katıldığım dünyaca ünlü flüt sanatçılar eğitimimi, sanatçı kimliğimi, vizyonumu ve müzikal becerilerimi geliştirdi. Devlet korumasında olarak çoğu kişinin sahip olmadığı birçok şansı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayesinde elde ettim. Kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum. Devletimizin bize sunduğu bu güzel imkanlar sayesinde hayatımı ve kariyerimi üst seviyeye taşıyabildim.” ifadelerini kullandı.

MERVE BAŞOĞLU KİMDİR?

Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi'ni 2010'da kazanarak müzik eğitimine başlayan Başoğlu, öğretmenlerinin teşvikiyle yan flüt çalmaya başladı. Liseyi birincilikle bitiren Başoğlu, 2014'te Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini tam burslu olarak kazandı. 

BAŞARISINA BAŞARI KATTI

Bakanlığın sağladığı burs ile eğitimine 2017 yılı Eylül ayından bu yana Fransa'da devam eden 24 yaşındaki Merve Başoğlu,  yan flüt alanında uluslararası müzik yarışmalarında üst üste dereceler aldı. Eğitiminin ilk yılında Fransa’nın Nice kentinde yapılan Fluttissimo Nice Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve solo performansla katıldığı yarışmada birinci oldu. Bir sonraki yıl aynı yarışmaya hem solo hem ikili olarak katılan Merve, her iki dalda da ikinciliğe layık bulundu. Başoğlu ayrıca; Felix Renggli, Julien Beaudiment, Sarah Louvion, Philippe Bernold, Matthieu Gauci-Ancelin, Giovanni Ganfoldo,Silvia Careddu, Ana Maria Ribeiro ve Sophie Cherrier gibi ünlü flüt ustalarının çalışmalarına ve festivallerine katıldı. 2018 yılında Nice Operasında özel öğrenci konumunda seçmeleri geçerek Norma Operası temsilinde yer almaya hak kazandı. 2020 Şubat ayında 1. Uluslararası Polonya Eugeniusz Towarnicki Flüt yarışmasında 8 ülkenin katıldığı 55 kişi arasında yarı finalist oldu.

Başoğlu, Fransa’da uluslararası flüt sanatçısı Sibel Kumru Pensel’in lisan sınıfında üç yılda mezun oldu.

KORUNMA ALTINDAKİ KARDEŞLERİ DE MÜZİSYEN

Kendisinden küçük dört kardeşi de Bakanlığın kuruluşlarında korunma ve bakım altında olan Başoğlu’nun, Necmettin Erdoğan Üniversitesinde okuyan kardeşi Muhammet piyano çalıyor. Ankara Devlet Konservatuvarında okuyan kardeşi Büşra da kontrbas eğitimi alıyor ve o da uluslararası yarışmalara hazırlanıyor. Bakanlığın kuruluşlarında korunma altında olan diğer iki kardeşi de eğitimlerine devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!