Başkan Erdoğan'dan İstanbul'da kritik Libya zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başbakanı Fayiz Es-Serrac’ı Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanlığı'ndan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ı kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.
İletişim Başkanlığından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.
Kabulde, Libya'daki gelişmeler, ikili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın es-Serrac arasında, Libya halkının barış, emniyet ve refahına katkı yapacak ve ikili ilişkileri güçlendirecek verimli bir görüşme gerçekleştirilmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, Türkiye’nin Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan meşru hükümeti ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğini belirtmiş, Türkiye’nin önceliğinin Libya’nın siyasi birliği ve toprak bütünlüğü korunarak bir an önce istikrara kavuşması olduğunu yinelemiştir.
'TÜM BÖLGENİN YARARINA OLUR'
Libya’da sağlanacak barış ve huzurun komşu ülkeler ve Avrupa başta olmak üzere tüm bölgenin yararına olduğunu vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanımız, uluslararası toplumun da bu doğrultuda ilkeli bir duruş ortaya koyması gerektiğini dile getirmiştir.
Görüşmede, Türkiye’nin Libya’daki meşru hükümet ile imzaladığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde hayata geçirilen iş birliklerini güçlendirecek hususlar ile Türkiye’nin ve Libya’nın Doğu Akdeniz’deki haklarını koruyacak adımlar da değerlendirilmiştir."
-
Ahmed 4 yıl önce Şikayet EtLibya liderinin duruşuna üzüldüm zor gerçekten. Ecevit de yaşamıştı aynı duruşu. Lider olmak da zor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Başkan 4 yıl önce Şikayet Etİnşâallah İslamın sesi çok gür olacak. Yüce Allah Erdoğana hayırlı bereketli ömürler versin muzaffer eylesin. Gerçekten Erdoğan olmasaydı chp mhp hdp ip.... VS bunlar mı ülkelerini yönecekti???Beğen Toplam 1 beğeni
-
Fitneci Fransa 4 yıl önce Şikayet EtOlmaz ya Yunanistan ile Türkiye anlaşır ve arasındaki tüm sorunları çözerse ne olur? Fransa ve Almanya kime fitne sokar o zaman.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet EtKıbrıs savaşında bize yardım eden tek ülkeydi Libya,çocuklar bilmez.Beğen Toplam 17 beğeni
-
HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et"Ne işimiz var Libya'da" derecesinde bu kadar akıldan izandan VEE MİLLİLİKTEN uzak olan guruhh ....KINA YAKSINNN...Beğen Toplam 19 beğeni