Ankara'da rüşvet operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Ankara Valilği: Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli 19 kamu görevlisi ile bu kurum tarafından yapılan ihalelerde rüşvet karşılığında menfaat temin ettikleri ileri sürülen 28 şüpheli olmak üzere toplam 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Ankara'da rüşvet operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Ankara'da rüşvet operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 08.09.2020 12:36 GÜNCELLEME 08.09.2020 13:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Valiliği'ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca gerçekleştirilen ihalelerde rüşvet karşılığında menfaat temin edildiği şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen teknik takip, iletişimin dinlenmesi ve bilirkişi incelemeleri sonucunda kuvvetli suç delillerine ulaşıldı. Bunun üzerine 19'u bu kurumda çalışan, 28'i rüşvet vererek menfaat temin ettiği iddia edilen toplam 47 kişi hakkında, 'ihaleye fesat karıştırma', 'edimin ifasına fesat karıştırma', 'rüşvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda şimdiye kadar şüphelilerden 37'si yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

YORUMLAR 14
  • Memleketim 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kurumda ayni durum var kim yakalayacak
    Cevapla
  • muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet dairelerinde bu konuda o kadar kokuşmuşluk var ki ;özellikle Ankara,İstanbul gibi büyükşehirlerde orta ve üst segmente araç kullanan,evi olan devlet memurları incelense neler çıkar neler...
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    28 şüpheli olmak üzere toplam 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ne demektir yaa??? Kaçı şüphesiz?
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin malı milletin malıdır yetimin fakirin fukaranın malıdır. Allah sorsun fakirden fukaradan yetimden çalandan h3lal etmiyoruz.
    Cevapla
  • EDE46 3 yıl önce Şikayet Et
    rızkı veren allah olduğu unutulup, haram a göz diken helede devlet adına iş yaparken tüm ülkenin malı olan o parayı harcarken daha da dikkatli olması gerekirken haybeye iş yapan bu memeurları devlet denetleme yerine ihbar beklemesin devlete ait çalışan olmak önce 'hak' terazisinde tartılmalı sınav ve torpil sonucu budur. devlet memurları teknoloji yi gizli yazışma proğramları ile kullanıp kendimi kamufula ediyor hukuk aciz ceza veriyor biz ancak ve ancak allah a karşı aciziz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı