ÖNDER'den 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere hakaret eden yazar Erol Mütercimler hakkında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu il ve ilçe dernekleri tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

ÖNDER'den 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
ÖNDER'den 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 09.09.2020 10:21 GÜNCELLEME 09.09.2020 15:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Erol Mütercimler'in bir televizyon programında imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında harekete geçen ÖNDER, hukuki süreç başlattı. “Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftira etmesine izin vermeyeceğiz” düşüncesiyle yola çıkan dernek, avukatları aracılığıyla Erol Mütercimlerin sözlerini yargıya taşıdı. Mütercimler'in iftira ve ithamları hakkında yapılacak suç duyurusundan sonra tüm Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması da yapıldı.

 

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Erol Mütercimlerin tahkir edici ifadelerinin asla kabul edilemeyeceğini ve bu söylemin tüm imam hatiplileri itham altında bıraktığını belirterek imam hatip camiasını bu konuya tepki göstermeye davet etti.

Çal, "ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hemen hızlı şekilde avukatlarımıza talimatı verdik. Bu konuyla ilgili hukuki süreci hızlı şekilde başlattık. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı şekilde tüm illerimizdeki imam hatipliler derneklerini aynı davayı açması için teşvik ediyoruz" dedi.

 

 

YORUMLAR 8
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    ceza olarak ölü yıkatılsın gasilhanede 5 ay
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    mason takımı yüzyıldır aynı değişmedi değişmeyecek
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür öğretim üyelerin eğiteceği öğrenciler ,Bu memlekete vereceği şey ne olur.Aklıma getirmek bile istemiyorum.ALLAH korusun bu tür söylemler o ülkede yaşayan insanları birbirine düşürebilir.Bu zat bir aydın olamaz.Olsa olsa kara cahilin teki olur.Derhal görevden alınması bu memleketin hayrına olur.
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat davaları da açılmalı..
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben imamhatipli değilim ama bunun söyledilleri Kanıma dokundu imalar biraz cesur olun bu adamın cenazesinin yikamayacagiz ve namazini kildirmayacagiz deyin eğer kim yaparsa müslüman olarak hakkımı helallllll etmiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!