Karantina kurallarını ihlal edenler evine dönemeyecek

Sivas Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesapları üzerinden karantina kurallarını ihlal edenler hakkında ceza niteliğindeki yeni kararı duyurdu. Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarının, yurtlara yerleştireceklerini belirtti.

Karantina kurallarını ihlal edenler evine dönemeyecek
Karantina kurallarını ihlal edenler evine dönemeyecek
GİRİŞ 09.09.2020 23:01 GÜNCELLEME 09.09.2020 23:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sivas Valisi Salih Ayhan, karantina kurallarını ihlal edenlerin, KYK yurtlarına alınarak yurtlarda devam edecek karantina süreci içerisindeki masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini belirtti. Ayhan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Pozitif olduğu halde evinde bulunmayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek ve benzeri masraflarda kendilerinden tahsil edilecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

ÇANKIRI İÇİN DE AYNI KARAR ALINDI

Vali Ayaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarını azalması için sağlık kurallarına uyulmasını istedi. Ayaz, "Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR 5
  • Emaa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence temalılara da uygulanmalı
    Cevapla
  • petrolcü 3 yıl önce Şikayet Et
    Sivas valiliğinin aldığı kararlar çok isabetli, bence tüm ülke genelinde böyle karar alınmalı ve uygulanmalı...
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yurtlari ya direk bir hapise at hucreye kurala uymaz ise bu sefer direk 6 ay hapis eger onun yuzunden hasta olan oldu ise her hasta icin direk bes yil hapis ølen oldu ise katliamdan ceza verilmesi gerek bes yasinda cocuklar gibi kovalamaca oynamak sacmalik baska ulke den geldi uymadi ise bes yil tr girmesi yasak koyarsin biraz sert olmaz gerek
    Cevapla
  • malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Karantinaya uymayanlara aşı denemesini üstünde deneyin.
    Cevapla
  • Ayhan KUTLUER 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar olmuş. Başkalarına bulaştırmışlarsa onların tedavi masraflarıda tahsil edilsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor