Karabük'te karantinaya bileklikli takip!

Karabük'te yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında izolasyon sürecindeki kişiler bileklikle izleniyor.

Karabük'te karantinaya bileklikli takip!
Karabük'te karantinaya bileklikli takip!
GİRİŞ 10.09.2020 19:43 GÜNCELLEME 10.09.2020 19:43

Karabük İl Hıfzıssıhha Meclisince 25 Ağustos'ta alınan karar gereğince, tedavi ve takip süreci evlerinde devam eden COVID-19 pozitif hastalar ve temaslılarına, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri ya da Karabük Valiliği denetim ekipleri tarafından tek kullanımlık hasta bilekliği takılıyor.

Karar doğrultusunda, denetimlerde bilekliğini çıkardığı tespit edilen vatandaşlara, izolasyon kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 150 lira ceza uygulanacak.

"VATANDAŞLARDAN BİRAZ DAHA DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ"

Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, pozitif vakalara kırmızı, temaslılarına ise mavi bileklik taktıklarını söyledi.

1500'ün üzerinde kişiye bileklik taktıklarını belirten Sarı, "İlimizde 25 bine yakın test yaptık. Hastane konusunda sorunumuz yok. Elimizde yeteri kadar cihaz ve ilaç var. İlimizde vaka sayımız ülke ortalamasını takip ediyor. Sağlık ekipleri olarak 24 saat görevimizin başındayız. Vatandaşlardan biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bilekliği yanlışlıkla kopan ya da yırtılan vatandaşların cezai müeyyideyle karşılaşmamak için durumu derhal filyasyon ya da denetim ekiplerine bildirmesi gerektiğini vurgulayan Sarı, "Evleri ya da izole oldukları ortamın dışında hasta bilekliğiyle sosyal hayata karışan ve halk sağlığını tehdit eden kişilerin ihbar edilmesini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü