Demirtaş planının arkasında ne var? Dikkat çeken Abdullah Gül detayı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Selahattin Demirtaş’a verdiği kahvaltı yanıtı konuşulmaya devam ediyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, 'Demirtaş’ı parlatmaya çalışıyorlar onu anlıyorum da bunu milliyetçi Meral Akşener üzerinden niye yapıyorlar onu anlamış değilim' diyerek Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Demirtaş planının arkasında ne var? Dikkat çeken Abdullah Gül detayı
Demirtaş planının arkasında ne var? Dikkat çeken Abdullah Gül detayı
GİRİŞ 11.09.2020 00:42 GÜNCELLEME 11.09.2020 00:45
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde;

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Selahattin Demirtaş’a verdiği kahvaltı yanıtı, bir süre daha konuşulacak gibi görünüyor.

 

 

Demirtaş’ın, “Bir sabah Başak ile Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” sözlerine Akşener, “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız” diye karşılık vermişti. Akşener, bir Anadolu geleneğini hatırlattı ama aynı zamanda “kan davalınız bile olsa” sözüyle bir kurguyu bozdu. Akşener, HDP sorulduğunda da “PKK’nın yanında konumlandırıyorum” demişti. O kurgu neydi? Bir süredir Selahattin Demirtaş’ı siyasi denkleme sokma çabaları var. Cezaevinde olması nedeniyle hem unutulmaması için çaba gösteriliyor, hem de PKK’dan ayrıştırılarak CHP ve İYİ Parti tabanına şirin gösterilmeye çalışılıyor. 6-7 Ekim 2014 tarihinde Demirtaş’ın yaptığı çağrıyla PKK, başta Yasin Börü olmak üzere 53 vatandaşımızı katletmişti. Cezaevinin kısıtlı koşullarında olduğu için Demirtaş’la ilgili dikkatli ifadeler kullanmaya çalışıyorum ama Demirtaş şimdiye kadar 6-7 Ekim olaylarının özeleştirisini yapmadı.

YENİ PLAN

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çevresinde yer alan bir grup, Selahattin Demirtaş’ın siyasi denkleme girmesi için bir çaba içine girdi. Bunda Ali Babacan’ın partisinin tutmamasının etkisi var mı bilmiyorum ama yeni plan şu: Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek. Böylece muhalefet bloku olarak Erdoğan’ın karşısına tek aday çıkarmak.

 

 

Demirtaş’ı parlatmaya çalışıyorlar onu anlıyorum da bunu milliyetçi Meral Akşener üzerinden niye yapıyorlar onu anlamış değilim.

YORUMLAR 28
  • Dervaz 3 yıl önce Şikayet Et
    chp ip hdp aynı parti hepsi ÜAP üst akıl partisi
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Etrafımız ateş çemberi,içimiz hain dolu.Müslüman Türk' ün imtihanı çetin geçiyor Çünkü ahir zamanda ümmetin hamisi ve umudu...Allah yar ve yardımcımız olsun.Reis ve arkadaşlarını başımızdan eksik etmesin.Plan sinsi ve büyük." Ve mekeru ve mekerallah Vallahü hayrul makirin.""Ve in kane mekruhum li tezule minhul cibal."
    Cevapla
  • Reis C* 3 yıl önce Şikayet Et
    KISACASI ÖZETİ ŞU Fetö ve Pkk işbirliği... Maskeli Devlet Düşmanları yeni hamleler peşindeler...
    Cevapla
  • yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp ile seçime gidecekler. başka ne olabilir ki.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi Allaha havale ediyorum. Onun hesabı şüphesiz gerçektir. Üç günlük hırs için vatan millet düşmanı,zerdüştilerler kol kola giriyorsunuz.s izin vatan millet nutuklarınızın hepsi sahte. Kişi sevdiği ile beraberdir. Bizim için sizin onlardan farkınız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak