Son dakika: İstanbul için yeni koronavirüs kısıtlamaları! İşte alınan kararlar

Son dakika haberi: Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul için yeni kararlar alındı. İstanbul Valiliği, korona virüs tedbirleri kapsamında deniz araçlarındaki düğün, nikah, sünnet düğünü, nişan ile açık alanlardaki konser, festival gibi etkinliklere yarından itibaren müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

Son dakika: İstanbul için yeni koronavirüs kısıtlamaları! İşte alınan kararlar
Son dakika: İstanbul için yeni koronavirüs kısıtlamaları! İşte alınan kararlar
GİRİŞ 11.09.2020 21:38 GÜNCELLEME 11.09.2020 21:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi saat 18.00'de Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında olağanüstü toplandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgelerle maske takma zorunluluğu getirildiği, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında düzenlemeler yapıldığı, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere kısıtlama getirildiği hatırlatıldı.

İŞTE ALINAN KARARLAR

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

2- Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere 12 Eylül 2020 tarihinden itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

 

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA!

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması, kararları alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 8
  • Yakup Mil 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yeri kapatın ama okulları açın, eğitim her şeyden önemli.
    Cevapla
  • Vidalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Zorunanmı ğitti hasta olma
    Cevapla
  • numan 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahillikte on siradasin merak etme.. lan duduk cocuklarin cani bu kadar ucuzmu... lan olum senin gibi cahiller ne zaman yok olacaksiniz.. aklinla konus karninla degil
    Cevapla
  • Muhalif taraftar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafeleri ve AVM'leri kapatın zaten sokaktaki insan popülasyonu %50 azalır. Hem zaten AVM'lerde pek de milli sermaye dönmüyor.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs,ün Kaynağı Belediyeler ve 18 - 20 yaş üstü Gençlik!.. İnsanları Balık istifi gibi taşıyan Belediyeler ve Kuralsız, Maskesiz gezen 18-20 Yaş üstü Kontrol altına alınmAdıkdan sonra Vakalar durmaz!.. Ve Cezalar çok az! Cezaların artırılması ve gerekirse Hapis Cezaları uygulansın! Çünkü Açık olarak Cinayete sebep oluyorlar!.
    Cevapla
  • Isci 3 yıl önce Şikayet Et
    Sana kalsa idam et diyeceksin 1000 lira ceza kesiyorlar yuzbinlirami olacak iyice saçmaladınız birisi yorum yapar şunu bunu kapatın der orada çalışanları falan düşünmez kaç insan ekmek yiyor biliyormusunuz yazık düşüncesiz yorumlara
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    iki hafta soka cikma yasagi uygulayin bu sekilde bu vuris bitmez insanlar mecbur ise gitcek ayriyetten kronik yetmezligi olan bir kisi herhangi bir organina zarar vermiyorsa rapor degerlendirilmiyor nasil bir sacmalik devlet diyorki kronik rahatsizligi olan hastalar raporla alip belgeliyi ise gelmeye bilir diyor ama devlet memurun bagli oldugu kurum kronik yetmezligi olan kisin raporda herhangi bir organa zarari yoksa o kisinin raporunu kabul etmiyor ic isleri bakani sulayman bey bu sacmaliga el atsin kronik rahatsizligi olan kisiler calismasin sayin bakanim ben bir yakinimdan ogrendim kronik rahatsizligi var ama ise gidiyor boyle sacma uygulama olmaz
    Cevapla
  • kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    bir arada kapalıçarşıya ugrarsanız iyi korananın ne kadar hızlı yayıldıgı görürsünüz ayrıca aksaray otobüs duragının arkasındaki parktaki yabancıları korona herhalde etkilemiyor hiç birinde maske yok hayır sonuçta onlar bizim kardeşlerimiz ama onlara birilerinin hastalıkla ilgili bilgilendirilmesi gerekiyor#evde kal Türkiyem#
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!