İstanbul Valisi Yerlikaya'dan son dakika mesai açıklaması! Tarih belli oldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kademeli mesaiyle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Yerlikaya, kademeli mesai uygulaması ile ilgili kararlarını en geç cuma günü açıklayacaklarını bildirdi.

GİRİŞ 15.09.2020 15:27 GÜNCELLEME 15.09.2020 16:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temsilcileri ile kademeli mesai düzenlemesi için çalışma toplantısında buluştu.

Yerlikaya tüm İstanbulluların merakla beklediği kademeli mesaiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'CUMA GÜNÜ ŞEHRİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ'

Yerlikaya ''Niyetimiz en geç cuma günü bunu şehrimizle paylaşmak. Hemen ertesi gün değil, en azından pandemi kurulunun önereceği bir takvim içerisinde yürürlüğe girdirmek." ifadelerini kullandı.

MASKE VE MESAFE OLMAZSA OLMAZ KURAL

Maske ve mesafenin, salgınla mücadelede temel bireysel ve herkesin uyması gereken önleyici, olmazsa olmaz bir kural olduğunu dile getiren Yerlikaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüzde 90 solunum yoluyla oluşacak bütün riskleri giderecek çok büyük bir oran yüzde 90. Bütün bunlara rağmen biz, maske, mesafe denetimlerimizle ilgili şehrimizde 39 ilçe kaymakamımızın önderliğinde, bütün belediye başkanlarımız, zabıtalarımız, genel kolluk hep beraber gerçekten gayret gösteriyoruz. Her gün bu rakamları açıklıyoruz. Bununla ilgili idari, adli yapmış olduğumuz işlemleri açıklıyoruz ama ben sizler aracılığıyla hemşehrilerimden özellikle istirhamım var maske ve mesafeyle ilgili. Artık salgınla mücadelede 7. ayın içerisindeyiz 11 Mart'tan bu yana. Artık bununla ilgili birbirimize 'Bunu böyle yapmayalım, bunu böyle yaptığımız için bakın işlem yapmak zorunda kalıyoruz.' diye birbirimize bu şekilde cümleler kurmamızın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Hele İstanbul'da, dolayısıyla bu kuralın pazarından, 460 küsür tane bizim semt pazarımız var, bütün duraklarda, toplu ulaşımın olduğu yerlerde, evimizden adımımızı attığımız andan itibaren bu maske zorunluluğunu artık her yerde söylüyoruz ve bunla ilgili gün geçtikçe belki yüzde 85'in üzerine çıktığını, hatta 90'ın üzerinde olduğunu tespit eden anketler de var. Biz bunun yeterli olduğuna inanmıyoruz. Yüzde 101 olması lazım. Bunu söylüyoruz."



İstanbul Valiliği'nde düzenlenen toplantıya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi, Birlik Organize Sanayi Bölgesi, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi, Tuzla Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi temsilcileri katıldı.

 

 

YORUMLAR 3
  • Hesabimihasbimi 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer girdiği web sitesine ,yazdığı yazıya,baktığı yöne kadar takip ediliyorsa bir birey bu insanlık dışıdır.Bundan nemalanan ingilize,fransıza,almana,rusa vb uşaklık edenlerdir.Makam mevki vb önemli deģil.Hasbilik bunun adı...
    Cevapla
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    4 gün çalışma olsun dinlenmeli ama uzun çalışmayla.4 saat 45 dk mola 4 saat 45 dk mola 4 saat 4 gün olacak şekilde Cuma da tatil olsun
    Cevapla
  • Estergon 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Valim 65 yaş üstüne sınırlama getirimeli kurallara uymayanlar sıkı denetlenmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı