Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika uyarı: Salgın yeniden şiddetlendi!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de açıklama yaptı. Bakan Koca, İzmir'de vakaların son bir ayda yüzde 42 artış gösterdiğini, yapılan müdahalelerle yüzde 10 seviyesine çekildiğini açıkladı. Koca ayrıca, salgının son günlerde yeniden şiddetlenmeye başladığını da vurguladı.

GİRİŞ 18.09.2020 11:54 GÜNCELLEME 18.09.2020 16:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de açıklama yaptı. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

SALGIN YENİDEN ŞİDDETLENDİ

Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her yanında eşit olmadığını biliyoruz.

YÜZDE 42 VAKA ARTIŞI OLDU

İzmir'de bir ay içinde yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız müdahalelerle vaka artışı yüzde 10'lara kadar geriledi. Bir hafta sonra düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bizleri sevindiren diğer bir gösterge, son dönemde İzmir'de zatürre oranı yüzde 8,2'den 4,9'a kadar düştü. Yani yüzde 40 düşüş sağlandı. Hastane yatışlarında da bu anlamda stabil bir döneme girdiğimizi söylemek istiyorum.

Türkiye genelinde temaslıların taraması yani filyasyon, ortalama 15 saat içinde yapılıyor. İzmir'de ise bu şu an 19 saat. Bunu önce Türkiye ortalamasına daha sonra 12 saate çekmeyi hedefliyoruz.

HASTA YAŞINDAKİ YÜKSELİŞ VEFATLARI ARTIRDI

Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastalarımızın ve vefatların da artışına sebep oluyor. Unutulan tedbirler hepimize acı yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden taviz veren her ilimizde bu tabloları görüyoruz. İzmir başta olmak üzere bölgeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkıya sarılmaya davet ediyorum.

Sağlık Bakanı Koca, "83 Milyon, filyasyon ekiplerimizle gurur duyuyoruz. Virüse dur demek için, dedektifler gibi iz sürüyorlar. Başarıları dünya televizyonlarına konu oluyor. Böyleyken hangimiz, kapımızı çalmalarını isteriz? Hiçbirimiz. Öyleyse, maske ve mesafe kuralına uyalım. Temastan uzak duralım." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Kırsehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Salgın ciddi boyutta ama okul haricinde kapalı tek bir mekan yok, resmen saçmalık. İnsanlar zaten duyarsız. Hindistan gibi sokakta sert müdahalede bulunsa polis çok sevineceğiz.
    Cevapla
  • papatya 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkaten tek kapanması lazım gelen okullar gerisi ful açık plajlar bile
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Asi bulunmaditi sürece daha çok kişiye vulasacak belli oldu Allah beterinden saklasın inşallah şu lanetten bir kurtulsaydik 2020 kabus gibi geçiyor yeni yıl bu yıldan inşallah herşey düzelmiş şekilde gider
    Cevapla
  • kemo 3 yıl önce Şikayet Et
    hapşıran hapşırana dezenfekte otobüsler toz içinde mikrop yuvaları hergün yıkanmalı yollar gece yıkanmalı temizlik temizlik
    Cevapla
  • Bamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin heryeri bu durumda çok vaka var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!