Bakan Koca koronavirüste iyi haberi duyurdu: Kontrol altına alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da yaptığı açıklamalarda, son bir haftada ülke çapında alınan tedbirlerin işe yaradığını belirterek, bu sayede vaka artış hızının kontrol altına alındığını duyurdu.

GİRİŞ 25.09.2020 12:42 GÜNCELLEME 25.09.2020 12:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin Türkiye'deki seyri ve bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

 

"ALINAN TEDBİRLERLE VAKA ARTIŞ HIZI KONTROL ALTINA ALINDI"

Son bir haftada ülke çapında alınan tedbirlerin işe yaradığını belirten Bakan Koca, "Hasta sayılarımız ve kayıplarımız yeniden artmaya başladı. Bu durum tüm dünya için geçerli. Hasta sayısındaki artış her yerde aynı değil. Son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımızın kontrol altına alındığını söylemek istiyorum ama bu bizi asla ve asla rehavete sürüklememelidir" ifadelerini kullandı.

SAMSUN ÖZELİNDE BÖLGEDEKİ SON DURUMU PAYLAŞTI

 

Bakan Koca, "Samsun ve civar illerde mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. Samsun önemli bir insan hareketine maruz kalıyor. Samsun'da yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle son bir haftada üçte bir oranında vaka sayısında düşüş olduğunu söylemek istiyorum. bir hafta 10 gün içinde hasta sayısının düşmesini bekliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Samsun Valisi Zülkif Dağlı

"TEMASLARI NE KADAR ERKEN TEŞHİS EDERSEK O KADAR BAŞARILI OLURUZ"

Sözlerine devam eden Koca, "Samsunlu vatandaşlarımıza uyarım olacak; Hastalığın 60 yaş üstünde daha ağır seyrettiğini biliyoruz. Temasları ne kadar erken teşhis edersek o kadar başarılı oluruz. Türkiye, temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri. Temizlik, maske ve mesafe bu salgına karşı en önemli gücümüz. Bunlardan taviz veren her ilimizde istemediğimiz tabloları görüyoruz. Tüm hemşehrilerimi kurallara sıkı sıkıya uymaya davet ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • İkra 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ederim cdvremde ciddiye alan kimse yok
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya, rakamlar ve etrafta görünenler hiç de böyle söylemiyor bence.
    Cevapla
  • iyi habermişmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    basına kimse güvenmesin herkes tedbir alsın bir iyi haber diyorlar bir kötü haber diyorlar bunlara güven olmaz
    Cevapla
  • abdulnamit 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs mayıs ayında kontrol altına alınmış ve azalma olmuştu.ancak haziran ayında avm ler,cafeler,kahvehaneler,spor salonları, düğünler vb. yasakları kaldırıldı açılınca 4 aydır tekrar çoğalmaya başladı eylül ayında yüksek seviyelere geldi.bu gibi yerlerde kurallara uyan olmadığı için tekrar kapatılıp virüste azalma sağlanabilir.ama sağlık bakanı hep yalan uyduruk bilgi veriyor vaka ve hasta sayıları 10 kat fazla olması gerekirken ekonomi bitecek diye uyduruk bilgiler veriyor.sağlık ekonomiden daha önemli ekonomi biterse bakanı istifa eder yerine daha becerikli birileri gelir.milleti perişan ettiniz,bitirdiniz daha ne duruyorsunuz gelecek seçimde çaresine bakacak bu millet.
    Cevapla
  • Faruk D. 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan!rakamlari Türkiye'den daha doğru açıklayan ülke belkide dünyada yok. rakamlarda yalan olsa TTB ye bağlı doktorlar anında açıklama yaparlar ve koronadan öldüğü halde gizlenen kişilerin isimlerini yazarlar.hdp li bı vekil böyle bir şeye kalkismistida yalanı anında yüzüne vuruldu.
    Cevapla
  • Muhtar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne çok şey biliyormuşsun
    Cevapla
  • Üzgün Coskun 3 yıl önce Şikayet Et
    Çevremizde yaşlı kalmadı. Yaşlılar hızlı bir şekilde ölüyor. Maalesef koruyamıyoruz. Yazdığım bile yayınlanmaya bilir. Ama yaşlılar ölüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri