İstanbul Bahçelievler'de dehşet! Adalet Bakanı Gül devreye girdi

İstanbul'da 4 kişi, alım-satımıbahanesi ile dışarı çıkardıkları bir restoran sahibini gasp etmeye çalıştıktan sonra darbederek 7 metre yükseklikten dereye attılar. Adalet Bakanı Abdülhamid Gül, " İstanbul Bahçelievler’deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul’a inceleme izni verdim." dedi.

GİRİŞ 26.09.2020 16:49 GÜNCELLEME 26.09.2020 16:49
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Bahçelievler'de 4 kişi bir restoran sahibini araba alım-satımı bahanesiyle dışarı çıkardıktan sonra dövüp 7 metre yükseklikten dereye attı. Restoran sahibi ağır yaralanırken, gözaltına alınıp bırakılan zanlılar için yeniden yakalama kararı çıkartıldı.

Olay, 7 Temmuz Salı günü Bahçelievler'de meydana geldi. İddiaya göre, Bahçelievler'de 4 kişi bir restoran sahibini araba alım satımı bahanesi ile dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıkları restoran sahibinden para isteyen 4 kişi adamı darbetmeye başladı.

ADALET BAKANI GÜL HAREKETE GEÇTİ

Gül, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu;

İstanbul Bahçelievler’deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul’a inceleme izni verdim.

Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK’nın görevidir.

Olayda yargı kararının yargısal denetimi elbette kendi mekanizması içinde yürüyecektir. HSK denetimi bu mekanizmanın dışındadır. Kurul, tarafsızlık, bağımsızlık ve dürüstlük kurallarının kurumsal teminatı olarak bu çerçevede disiplin incelemesini süratle yerine getirecektir.

Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır. O kapıdan giren her bir mağdur, her bir vatandaşımız adalet terazisinin yüreğine vereceği hak, hukuk ve vicdan duygusunu hissederek bu kapıdan ayrılmalıdır.

 

 

7 METREDEN ATTILAR

Saldırganlar daha sonra restoran sahibini yaklaşık 7 metre yükseklikten dere yatağına attı. Ağır şekilde yaralanan restoran sahibi çevredekiler tarafından çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı.Restoran sahibine dehşeti yaşatan 4 saldırgandan ikisi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen saldırganlar, çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

TEKRAR YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Daha sonra savcılık 2 saldırgan için yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Saldırganların birinin yakalanması için çalışma sürerken, 1 kişinin de de askerde olduğunu öğrenildi.

YORUMLAR 247
  • müslim 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya bizi kiskaniyor . :)
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalet Bakanı, biraz da hakim savcı alımındaki adaletsizlikleri gidermek için harekete geçsin. Ak partililer ve MHP lilerin listeden bilhassa ayıklandığı söyleniyor. Bu nasıl iştir?
    Cevapla
  • Kara delik 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendine hakaret ve kabalık gösterenleri tutuklatanlar. Kendini o vatandaşın yerine koyup verdikleri kararlara bir daha baksınlar. Ayni kararı biz versek çıkmadıkları tv kalmaz
    Cevapla
  • Gül er 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan polislerimize oluyor canlarini ortaya koyarak yakala getir serbest birakilsin...ya bu adamin hesabini kim sorucak ...adami darp et cuval gibi firlat at tutuklamak icin daha ne gerekiyor acaba bu az mi geliyor
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kanunlarını islam ülkesine yamamışlar sonuç bu ...
    Cevapla
  • Sadi 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bu kadarını yap en az 6 şar yıl hapis cezası verilir öldürmeye teşebbüsden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı