Bedava tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır? MEB, Belediye, Acun Ilıcalı başvuru şartı

Ücretsiz tablet kampanyası büyüyerek devam ediyor. Uzaktan eğitim dönemi süresince öğrencilerin artan tablet ve bilgisayar ihtiyacına karşılamak adına bedava tablet kampanyaları başlatıldı. Durumu olmayan öğrencilerin pandemi sürecinde eğitim ve öğretimlerinden geri kalmaması amaçlanan kampanyaya vatandaşlarda katkıda bulunabiliyor. İşte ücretsiz tablet başvuru şartları ve başvuru ekranı...

Bedava tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır? MEB, Belediye, Acun Ilıcalı başvuru şartı
Bedava tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır? MEB, Belediye, Acun Ilıcalı başvuru şartı
GİRİŞ 30.09.2020 09:48 GÜNCELLEME 30.09.2020 09:49
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Bedava tablet kampanyası genişlemeye devam ediyor. Özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilme ile birlikte tablet ve bilgisayarlara olan ihtiyaç arttı, durumu olmayan öğrenciler için ise MEB, Acun Ilıcalı ve belediyeler ücretsiz tablet kampanyası başlatarak binlerce öğrenciyi yeni tabletleri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Peki ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? MEB, Acun Ilıcalı ve belediyeler bedava tablet başvuru şartları neler? İşte merak edilen detaylar...

 

 

MEB ÜCRETSİZ TABLET DAĞITACAK!

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgisayar kampanyası ile ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

"Türk milletinin genel bir kültürel kodu var. Herhangi bir afet, deprem sel olduğunda ya da bir ihtiyaç olduğunda hemen organize oluyorlar. Bu bizim çok güzel bir hasretimiz. Bu anlamda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmakta vazifemiz. Bir yandan da ulaşamadığımız çeşitli nedenlerden dolayı durumlar oluyor. Biz bunu takdir ile izliyoruz. Ama asıl olan vazife MEB'in. Çok sayıda okul yapan, bağış yapan hayırseverimiz var. Bu bizim zaman geleneğin içerisinde sürdürdüğümüz bir şey. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay'ın bir çalışması olacak. Bizim derdimiz bütün Türkiye'yi online üzerinden eğitmek değil. Bu geçici bir durum. Biz bundan kısmen faydalanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurabilir. Gelecek hafta başlayacak olan Kızılay'ın çalışmasına da katkı sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız."

 

 

Bu bizim zaman geleneğin içerisinde sürdürdüğümüz bir şey. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay'ın bir çalışması olacak. Bizim derdimiz bütün Türkiye'yi online üzerinden eğitmek değil. Bu geçici bir durum. Biz bundan kısmen faydalanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu çerçevede il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurabilir. Gelecek hafta başlayacak olan Kızılay'ın çalışmasına da katkı sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız"

Kampanya kapsamında öğrencilere verilecek olan tabletler MEB koordinasyonu ile ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılacak. Dağıtımın ne zaman ve nasıl yapılacağına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

MSB DE İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITACAK

Milli SAvunma BAkanlığı'nın Twitter adresi üzerinden de ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet ve bilgisayar dağıtılacağı duyuruldu. MSB, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

"Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz.

ACUN ILICALI BEDAVA TABLET KAMPANYASI BAŞLATTI!

Acun Ilıcalı'nın 'Haydi Şimdi' sloganı ile düzenlediği bağış gecesinde 100 bin lira üzerinde bağış yapanlar canlı yayına alındı. SMS ile bağış yapmak isteyenler ise EĞİTİM yazıp 2686'e mesaj atarak 10 TL bağışta bulundu. Gecenin sonunda Acun Ilıcalı, 7.5 milyon lira bağış toplandığını açıkladı.

Ayrıca Acun Ilıcalı yaptığı açıklama ile toplanan tüm payı MEB'e aktaracağını tablet ve bilgisayar dağıtımını MEB'in gerçekleştireceğini açıkladı.

ESENLER BELEDİYESİ

Esenler Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi olan öğrenciler için tablet kampanyası başlatıldı. 10 bin kişiye verilecek olan dağıtımlar içi başvurular esenler.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapılacak. Başvuru şartları şu şekilde:

Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak
Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.
İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak.
Esenler’de ikâmet ediyor veya Esenler’de bir okulda okuyor olmak.
Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.
Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.
Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.
Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.

ESENLER BELEDİYESİ ÜCRETSİZ TABLET BAŞCURUSUNDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 112
  • adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına sadece durumu kötü olanlara veriyorsunuzda beni durumum iyi gibi gözüküyor devlette ama hiçbir işlev yok dağıtın herkeze işte mesela benim ablama 2016 yılında verildi mesela onlarda başarı veya duruma göre vermediler ve neden başarıya göre veriyosunuz belki başarısız olan öğrenci bir elektronik aleti vea derse girebileck bir cihazı veya ders çalışıcak bir şeyi omadığı için başarısızdır insaları başarı gibi şeylerle ayırmayın...
    Cevapla
  • adsız 3 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası için banada gönderin pendik yalıevlerde oturuyorum evde hiç elektronik bir cihazım yok:(
    Cevapla
  • Melisa kıvrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ortaokulunda okuyorum telefonların gb tı yeterli olmuyor eba ile zoom a tablet desen çıkmıyor ama kel kötü bir tablet gönderin lütfen ben mersin tarsu cin köy 'ünde yaşıyorummmmmm
    Cevapla
  • Melisa kıvrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben orta okulunda okuyorum telefonların gb tı yeterli olmuyor eba ile zoom a tablet desen çıkmıyor ama kel kötü bir tablet gönderin lütfen ben mersin tarsus cin köy 'ünde yaşıyorummm
    Cevapla
  • EYÜP GÜMÜŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba ben Eyüp Gümüş lütfen bizde verin tablet derslerimizden gec kaldım lutfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...