NATO'dan 'Türkiye' açıklaması!

Son dakika haberi: NATO, Türkiye ile Yunanistan arasında bir süredir devam eden görüşmelerin ardından Doğu Akdeniz konusunda ayrıştırma usullerine ilişkin mekanizmanın kurulduğunu bildirdi.

NATO'dan 'Türkiye' açıklaması!
NATO'dan 'Türkiye' açıklaması!
GİRİŞ 01.10.2020 17:42 GÜNCELLEME 03.10.2020 21:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, Türk ve Yunan askeri heyetlerin NATO karargahında yürüttüğü bir dizi teknik görüşmenin sonucunda ikili ayrıştırma usulleri mekanizması 1 Ekim itibarıyla kuruldu. 

 

 

İSTENMEYEN OLAYLAR VE KAZA RİSKİNİ AZALTMAYI AMAÇLIYOR

Mekanizma Doğu Akdeniz'de istenmeyen olaylar ve kaza riskini azaltmayı amaçlıyor. Mekanizma çerçevesinde Türkiye ile Yunanistan arasında denizde ve havadaki ayrıştırmayı kolaylaştıracak bir acil irtibat hattı oluşturulacak. 

STOLTENBERG'TEN İLK AÇIKLAMA

Açıklamada görüşlerine yer verilen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, mekanizmanın kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bunun "iki değerli NATO müttefikinin yapıcı çabaları" sayesinde mümkün olduğunu belirtti.

Stoltenberg, "Bu güvenlik mekanizması anlaşmazlıkların altında yatan konuları ele alacak diplomatik çabalara alan yaratılmasına yardımcı olabilir. Bunu daha da geliştirmeye hazırız. Her iki müttefik ülkeyle temas halinde olmayı sürdüreceğim." ifadesini kullandı. 

 

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg.
 

NATO'nun, iki ülke arasında benzer bir mekanizmanın 1990'lı yıllarda kurulmasına da yardımcı olduğu belirtildi.

Önceki gün Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alınacağı teknik toplantılardan 6'ncısı gerçekleşmişti. Görüşmede, Doğu Akdeniz başta olmak üzere Yunanistan ile yaşanan gerginlikler ele alınmıştı. 

YORUMLAR 23
  • MAVİ VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    iki değerli değil burada tek değerli faydalı güçlü ülke BÜYÜK TÜRKİYE
    Cevapla
  • Ali Kılıç 3 yıl önce Şikayet Et
    Size güvenen sizin gibi olsun
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    IMF , ABD AB ve diğerleri nasıl safdışı burakıldıysa yanlı tutum sergileyen NATO da Türkiye'de muttefikleri tarafından yakın zamanda varlığını yitirecektir.
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    İki değerli nato müttefiği kim ? Bir tane değerli nato müttefiği var o da biziz. İncirlik bizde atom silahları bizde , o bombalar bizi hedef de yapıyor aynı zamanda yunanda o cesaret mi var
    Cevapla
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birini tanımam Mavi vatandan hariç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi