Üç sınıf için yüz yüze eğitim gündemde

Yüz yüze eğitimde atılacak yeni adımlar gelecek hafta kabine toplantısında ele alınacak. 2., 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin de anaokulu ve 1. sınıflar gibi okula gitmesi gündemde. Okul idareleri, üç sınıfın hangi gün ders göreceğine öğretmenler ile karar verecek. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olmayacak.

Üç sınıf için yüz yüze eğitim gündemde
Üç sınıf için yüz yüze eğitim gündemde
GİRİŞ 02.10.2020 07:54 GÜNCELLEME 02.10.2020 07:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kovid-19 nedeniyle eğitimde yüz yüze kademeli geçişte yeni adımlar için gözler önümüzdeki hafta toplanacak kabinede olacak. 2, 8 ve 12. sınıfların da örgün öğretime dahil edilmesi ele alınacak. Salgın nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, yeni eğitim yılına 31 Ağustos’ta uzaktan, canlı derslerle başladı. Yüz yüze ilk ders zili de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 21 Eylül’de çaldı. Okullar şimdi de alınan tedbirler çerçevesinde, kapılarını 2’nci, 8 ve 12’ler sınıflardaki öğrencilere de açmaya hazırlanıyor. Bu sınıflar için de öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

KABİNE KARAR VERECEK

5 Ekim tarihinde toplanacak kabine toplantısında 2’nci, 8 ve 12’ler sınıflar için Bilim Kurulunun aşamalı ve seyredilmiş önerisi görüşülecek ve son karar verilecek. Gelecek hafta, üç sınıftaki öğrencilerin ne zaman başlayacağının netleşeceği ifade ediliyor. Okul yönetimleri, üç sınıfın hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar verecek. Teneffüsler, okuldaki diğer sınıflarla denk gelmeyecek şekilde planlanacak. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak. İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı ve daha fazla gruba ayrılması ve her grubun okula birbirinden farklı günlerde olması sağlanacak. Okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek, zorunlu durumlarda ise ziyaretçinin kaydı tutularak tedbirler doğrultusunda kabulü sağlanacak. Ülke genelinde okullarda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları da il müdürlükleri tarafından karşılandı.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 8
  • Emrah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakan beyin danışmanları yok mu, 4.sınıflarda sınav ver ders yoğunluğu göz önüne alındığında daha öncelikli olmalı ve bu sınıf seneye orta okullu
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    her filim fırtınada yapılıyo virus yok .okulda zimetlenmiş bu virus tedbiri alın açın okuları
    Cevapla
  • baba 3 yıl önce Şikayet Et
    yaa kardeşim okullar çarşı pazardan daha güvenli. DERSANELER TÜM KURSLAR YÜZ YÜZE AMA İŞ MEB VE ÖZEL OKULLLARA GELİNCE YASAK NİYE SALGIN VAR SALGIN ÜLKEDEKİ HERYERDE VAR. ÜZYÜZE EĞİTİMİ ENGELEYENLERİN AMACI NE OLAKİ.ÜNİVERİSTELER KAPALI UZAKTAN.OH NE GÜZEL EĞER AMAÇ ÖĞRETİM İSE BU HER TÜRLÜ VERİLİR OKULA GEREK YOK AMA AMAÇ MİLLİ MANEVİ VATANINA MİLLETİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK İSE BU UZAKTAN OLMAZ YÜZYÜZE OLUR. UZAKTAN EĞİTİMİ SAVUNANLARIN BU YÖNÜNEDEN BAKMAK LAZIM
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi hikaye, bırakın herkes okuluna gitsin.
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık net bir karar alınmalı. benim çocuğum liseye başlayacak ama uzaktan eğitim ile hiç te başarılı olmuyor. artık ne olacak sa olsun çocuklarımız biran önce okula başlasın. allah ın izniyle bir şey olmaz inşallah. yoksa geleceği kararacak. çünkü eğitim alamıyor.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısın öğretmenler kurs parası alacam diye haftasonuna kurs yazmışlar hagfta içi boş okulda oturuyorlar.hafta sonu olmayan korona hafta içimi var bizim okulda 90 öğrenci var 8 sınıf taksit taksit alsalım diyorum aynen müdür dediki hafta içi milli eğitim para vermiyor hafta sonu para veriyor o yüzden öğretmenlar derse gelmiyor.inanın bu yazdıklarım gerçek dün toplantıdaydım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi