Libya Zirvesi sonrası Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Son Dakika Haberi; Başkan Erdoğan, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve heyetiyle yapılan zirve sonrası 'Türkiye tam dayanışma içinde Libya'nın yanında olmaya devam edecek' dedi. Erdoğan ayrıca Libya'nın istikrarı ve Libyalıların refahı için her türlü desteği sürdürmeye hazır olduklarını vurguladı.

Libya Zirvesi sonrası Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Libya Zirvesi sonrası Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar
GİRİŞ 04.10.2020 23:21 GÜNCELLEME 05.10.2020 00:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen kabulde, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. 

LİBYA İLE TAM DAYANIŞMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, Türkiye'nin tam bir dayanışma içinde Libya'nın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, Libya'nın tek meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ilişkileri güçlendirme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan'ın Fayiz es-Serrac'ı kabul etti

BM, Türkiye ile Libya arasında yapılan deniz sınırı anlaşmasını tescil etti

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

Türkiye ve Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Birleşmiş Milletler tarafından da tescil edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'nın istikrarı ve Libyalıların refahı için her türlü desteği sürdürmeye hazır olduklarını vurguladı.

Başkan Erdoğan'ın Fayiz es-Serrac'ı kabul etti

ÜST DÜZEY KABUL

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da hazır bulundu. 

Başkan Erdoğan'ın Fayiz es-Serrac'ı kabul etti

Libya heyetinde ise Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir Siyala, Planlama Bakanı Tahir El Cuheymi, İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Savunma Bakanı Salah Nemruş, Maliye Bakanı Faraj Abumtari ve Milli Güvenlik Danışmanı Taceddin Muhammed Rezzaki yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyayi birakin mutfaktaki yangini sondurun.komsunun acigini kapaticaz derken kendi evimizi unuttuk.lutfen
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever rumuzlu bayada vatansevermişin kominist ruhlu insanlardan vatansever olmaz herzaman para ile alınacak bir ücreti vardır onların
    Cevapla
  • Malatya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne Vatan sever ama...
    Cevapla
  • Evrene86 3 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bıraktında ne oldu bütün petrol yerlerini kaybedip böyle aç kalırsın. Gerçi acta değilsindir. İnternette dolaştığına göre yeterince paran vardır. Yalaninda
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar az cephede savaşırsak daha başarılı oluruz.
    Cevapla
  • BULUT 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki dünya öyle bi dünya değil, asimetrik bir savaş söz konusu artık ne kadar çok yerdeysen o kadar gücünü dünyaya kabul ettiriyosun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi