Çavuşoğlu'ndan Azerbaycan resti: Dünya bunun böyle gitmeyeceğini anlamalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere hareket ettiği Azerbaycan'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu daha sonra Azerbaycanlı mevkidaşıyla birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu'ndan Azerbaycan resti: Dünya bunun böyle gitmeyeceğini anlamalı
Çavuşoğlu'ndan Azerbaycan resti: Dünya bunun böyle gitmeyeceğini anlamalı
GİRİŞ 06.10.2020 13:22 GÜNCELLEME 07.10.2020 05:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu'nun temasları kapsamında Dağlık Karabağ'daki son durum ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi. Çavuşoğlu Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile de görüştü.

 

Çavuşoğlu ve Bayramov'un basın toplantısından satır başları;

Bayramov:

 

"Ermenistan devleti terörist düşünceye sahiptir. Maksatlarına kavuşmak için kırmızı çizgileri yoktur."

Çavuşoğlu;

"Sizlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim. Dağlık Karabağ Azerbaycan'ındır. BM ve AGİT kararları uygulanmadı. Operasyonla köşeye sıkışan Ermenistan sivil yerleşim alanlarına saldırdı. Bu savaş suçudur. Azerbaycan ise sivil yerleşim yerlerini hedef almıyor.

Uluslararası camiaya şunu söylüyoruz, Ukrayna, Irak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü nasıl savunduysak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü de öyle savunuyoruz. Dünya haklı Azerbaycan'ın yanında yer almalıdır.

Daha önce ateşkes oldu da ne oldu? Ermenistan sürekli bunları bozdu. AGİT Minsk Grubu ülkeleri işgalciyle mağdur edilen ülke Azerbaycan'ı aynı kefede tuttular. 30 yıldır işgalin keyfini çıkartıyorlar.

Erivan Orta Doğu'dan vesaire başka yerlerden getirdikleri Ermenileri buralara yerleştiriyor. Uluslararası toplum bunun böyle gitmeyeceğini anlamalı."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabağa neden görmüyorsunuz çoktan girilmeliydi
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bedeli ne olursa olsun operasyon kesinlikle durmamalı.yoksa 28 yıl daha beklerler.
    Cevapla
  • Cevat 3 yıl önce Şikayet Et
    operasyon falan yok olan garibana oldu gene gencedekilere oldu Rusya durdurur bu iki devletide
    Cevapla
  • İbrahim köseoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler paralı asker kiralayıp ermeniye gönderirken bizim bakanımızın gitmesimi uyğun olmuyor. Biz bu topraklarda imparatorlukları yıkarak burayı vatan belledik. Lakin ve malesef içimizdeki kısaca korkakların ırlandalıların sayesinde arkadan vurulduk. Hala vuruluyoruz. Ama yine birlik olup vatanımıza göz koyanların gözünü oymasınıda biliriz oyarız oyacağız
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikmet Fidan hangimizin haklı olup olmadığı bir kaç güne ortaya çıkar ve UMARIM ben haksız çıkarım son olarak sana bir hatırlatma oruç reisi geri çekenlerden böyle bir hamle bekle
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan artık kayıp vermemeyi falan düşünmesin sın hızla karabağı almaya başlasın bu gidişle ateşkes yaptırıp operasyonu durdurmaya çalışıyorlar çavuşoğlunun oraya gitmesi iyiye işaret değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!